<< Visi raksti

Svaigu melleņu un persiku kūka

0

1600

pinchofyum.com @ 2015-07-29

SASTĀVDAĻAS

  • 8 ĒK sviesta (vari aizvietot ar grieķu jogurtu)
  • ¾ krūzes kokosriekstu cukura 
  • 2 olas
  • 1 TK vaniļas
  • 1¼ krūzes pilngraudu miltu
  • 1 TK cepamā pulvera
  • ½ TK sodas
  • 1-2 persiki, sagriezti plānās šķēlītēs
  • ½ krūzes melleņu

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 180’C. Ieklāj kūkas formā cepamo papīru.  
  2. Sakul sviestu ar cukuru, pievieno olu un vaniļu. Maisi, kamēr viss kārtīgi sajaucas.  
  3. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sodu. Samaisi visu. Liec šo masu kūkas formā un izklāj vienmērīgi.
  4. Pa virsu izkārto persikus aplī, uzber virsū arī mellenes. Pārkaisi ar cukuru.
  5. Cep aptuveni 20 minūtes un tad pārbaudi. Cep vēl 10 minūtes līdz kūka gatava.  Ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru.

PIEZĪMES

  • Ir svarīgi šo kūku nepārcept, jo tad tā paliks ļoti sausa. Vislabāk, ja cepsi 30 minūtes un tad ļausi tai padzist ārpus cepeškrāsns. 
  • Noklāj pilnīgi visu virsmu ar plānām persiku šķēlītēm. Jo kompaktāk tu noklāsi, jo mazāk mīkla celsies augšā starp augļiem.
  • Tu vari lietot arī parastos miltus un cukuru. Lietojot parastos miltus lieto apmēram 1½ krūzi vairāk miltus. 

Avots: http://pinchofyum.com/fresh-blueberry-peach-cake

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!