<< Visi raksti

Svaigu tomātu tartars

0

1316

Erin Bosdet @ 2014-08-16

Tiem, kuriem dārzeņi ir ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa, reizēm nākas palauzīt galvu, ko jaunu izdomāt no tradicionālajām sastāvdaļām. Kad apnikuši tomāti salātos un jau pierastajās versijās, pagatavo sev tomātu tartaru. Pamats ir kaut kas līdzīgs pesto – arugula, svaigi rieksti, ķiploks, olīveļļa, Himalaju sāls.  Pa virsu iet tikai svaigs tomātiņš dažādās krāsās. Veselīgi, garšīgi, interesanti!

Sastāvdaļas

Pamatam:

  • 2 glāzes arugulas salātu
  • ¼ glāzes tavu mīļāko riekstu (pistācijas, valrieksti)
  • 2 ķiploku daiviņas (var vairāk)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • Šķipsniņa sāls

Virsai: dažādu krāsu tomāti

Pagatavošana:

  • Pamata daļu pagatavo sasmalcinot visas sastāvdaļas ēdiena smalcinātājā vai blenderī, iegūstot pesto līdzīgu masu.
  • Liec šo masu tartara formiņā. Ja tādas nav vari izmantot lielāka izmēra piparkūku formiņu.
  • Pa virsu liec dažādu krāsu tomātu šķēlītes. Kārto tās diezgan blīvi un mazliet piespied no augšas tā, lai notek nedaudz tomātu sula.
  • Liec šo mākslas darbu uz 10-15 min saldētavā, lai apakšējā daļa sacietē.
  • Pasniedz ar ekstra salātlapām vai svaigo sieru.

 

Recepte un foto: rawfoodrecipes.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!