<< Visi raksti

Vegānā melleņu, citronu kūka svaigēdājiem

0

2347

http://call-me-cupcake @ 2015-06-06

Šī kūka ir pilnībā bez gluteīna,  piena produktiem un olām. Tikai svaigas un veselīgas sastāvdaļas. Pagatavo to brīdī,kad gribas panašķēties vai gaidi viesus.  

 

 

 

 

 

 

SASTĀVDAĻAS:

PAMATS

  • 1/2 krūzes dateļu bez kauliņiem 
  • 1/2 krūzes mandeļu 
  • šķipsniņa sāls 

VIDĒJĀ KĀRTA

  • 3/4 krūzes Indijas riekstu, izmērcēti pa nakti ūdenī un pēc tam nožāvēti 
  • 2 ĒK citronu sulas 
  • sarīvēta miziņa no viena maza citrona
  • 3 ĒK kokosriekstu eļļas, šķidras
  • 1/3 krūzes kokosrieksta piena, trekna 
  • 1-3 ĒK kļavu sīrupa  
  • 1/4 krūzes (25 g) svaigas vai saldētas (atkausētas) mellenes 

GARNĒJUMS

  • Svaigas mellenes
  • Sarīvēts kokosrieksts
  • Ēdami ziedi

PAGATAVOŠANA

  1. Iemērc dateles siltā ūdenī uz 15minūtēm un pēc tam nožāvē. Liec mandeles virtuves kombainā un pulsē līdz tās ir smalki samaltas. Pievieno dateles un sāli un turpini pulsēt līdz iegūti pastu.
  2. Liec šo masu mazajā kūkas formā (apakšā paklāj cepamo papīru) un liec saldētavā sacietēt.
  3. Visas vidējais kārtai nepieciešamās sastāvdaļas liec blenderī un sakul cik smalki vien vari. Pārlej pāri pamata kārtai, pārklāj pāri pārtikas  plēvi un liec saldētavā uz vismaz 4 stundām.
  4. Pēc tam ņem kūku ārā no formas un atstāj istabas temperatūrā uz 10-15 minūtēm. Pēc tam vari sagriezt gabaliņos.  Pa virsu liec svaigas mellenes, kokosriekstu un ēdamus ziedus.
  5. Lai kūku labāk sagrieztu, pirms tam paturi nazi zem tekoša karsta ūdens un noslauki. Pirms pasniegšanas ļauj katram gabaliņam vēl pāris minūtes atkust.  

Avots: http://call-me-cupcake.blogspot.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!