<< Visi raksti

Vegānā rabarberu siera kūka

0

2362

http://ahouseinthehills.com/ @ 2015-05-09

Kamēr rabarberu sezona vēl turpinās pilnā sparā, izmanto to! Šī kūka garšos gan lieliem, gan maziem, tuklāt, lai to pagatavotu tev nepieciešams vien jaudīgs virtuves kombains vai blenderis, nekāda cepšana! 

 

 

SASTĀVDAĻAS

Rabarberu krēms:

  •  5 krūzes rabarbera, sagriezta mazos gabaliņos,
  • 2 citroni, tikai sula
  • 5 ēdamkarotes medus (īstiem vegāniem – agaves vai kļavu sīrupa)

Pamats

  • 3/4 krūzes mandeļu miltu vai mandeļu mīkstuma, kas palicis pāri pēc mandeļu piena gatavošanas
  • 3/4 krūzes pekanriekstu
  • 3/4 krūzes dateļu
  • 1/2 tējkarotes jūras sāls  

Siera kūkas kārta

  • 3 krūzes Indijas riekstu, izmērcēti visu nakti
  • 1/4- 1/2 krūzes citronu sulas, (sāc ar 1/4 un pārējo pievieno pēc garšas)
  • 1/4 krūzes kļavu sīrupa  
  • 1/2 krūzes kokosriekstu eļļas
  • 1/4 tējkarotes jūras sāls  

Kokosriekstu piena putukrējums

  • 1 bundžiņa kokosriekstu piena, noturēta ledusskapī vismaz 24h  
  • 1-2 ēdamkarotes kļavu sīrupa garšai  

PAGATAVOŠANA

  1. Izmērcē Indijas riekstus visu nakti vai vismaz 5 stundas.
  2. Vidējā katliņā sajauc visas sastāvdaļas rabarberu krēmam un sildi uz vidējas uguns līdz visi rabarberi izšķīst  (vari paātrināt procesu, saspiežot rabarberus ar dakšiņu).
  3. Kad krēms gatavs, caur sietiņu izkās to mazā bļodiņā un ievieto ledusskapī atdzesēties, kamēr gatavo pārējo kūkas daļu.
  4. Lai pagatavotu pamatu, visas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un smalcini līdz iegūsti vienmērīgu masu.  Mandeļu miltu vietā vari izmantot svaigu mīkstumu, kas palicis pāri pēc mandeļu piena gatavošanas, tad masa būs mitrāka. Ja izmanto sausos mandeļu miltus, tad pievieno nedaudz tīra ūdens, jo masai ir jābūt lipīgai.
  5. Liec šo masu kūkas formā un liec ledusskapī.
  6. Tikmēr gatavo siera kūkas krēma kārtu.
  7. Sajauc kopā visas siera kūka krēma sastāvdaļas virtuves kombainā un mal līdz iegūsti vienmērīgu masu. Sāc ar mazāku jaudu un vēlāk palielini to. Pievieno citrona sulu pēc garšas.
  8. Ieklāj šo masu kūkas formā, pāri pirmajai jeb pamata kārtai. Liec uz pāris stundām ledusskapī.
  9. Kad esi gatavs kūku pasniegt, pārlej pāri trešo kārtu.
  10. Kokosriekstu piena putukrējuma pagatavošana
  11. Izmanto tikai biezo krēma kārtu, pārējo šķidro daļu atstāj smūtijam.
  12. Bļodā sajauc kokosrieksta krēmu ar 1 ēdamkaroti kļavu sīrupa un kul ar  mikseri līdz iegūsti gaisīgu krēmu. Pievieno vēl kļavu sīrupu, ja vēlies saldāku krēmu.
  13. Pasniedz kūku atdzesētu.
  14. Tu vari to arī sasaldēt un pirms 20 pirms pasniegšanas izņemt no saldētavas, lai atlaižas. Izbaudi!

Avots un foto: http://ahouseinthehills.com/

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!