<< Visi raksti

Vegānas spinātu bumbas

0

1554

Vanessa @VeganFamilyRecipes.com @ 2015-07-16

Spināti ir brīnišķīgs produkts, kam būtu jābūt mūsu šķīvī gandrīz katru dienu. To pagatavošanas veidi ir neierobežoti, šoreiz esam atraduši vegāno spinātu bumbu recepti, kas ir unikāla ar to, ka ir vegāna, jo parasti šāda veida bumbās klāt liek vai nu maizi vai olas. Šeit šo funkciju pilda čia sēklas. Šīs spinātu bumbas ir lielisks un veselīgs našķis, kas patiks arī bērniem. Vislabāk tās ir ēst siltas, gan vienas pašas,  gan kā piedevu citiem ēdieniem. Bērniem tās patik koši zaļās krāsas dēļ.

 

 

SASTĀVDAĻAS

  • 3 krūzes vai 90g svaigu spinātu, (nomazgāti un nožāvēti) 
  • ½ krūzes Indijas riekstu
  • 1 krūze mandeļu
  • 3 ēdamkarotes Olīveļļas
  • ½ TK sāls
  • 1 ĒK Čia vai linsēklas 
  • 1 mazs sarkanais sīpols (sasmalcināts)
  • ½ krūze auzu pārslu

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz  180C un ieklāj pannā cepamo papīru
  2. Liec visas sastāvdaļas virtuves kombainā un pulsē līdz rieksti ir sasmalcināti. Ja tavs virtuves kombains ir maza izmēra, dari to atsevišķi, vairākās daļās.
  3. Ar tējkaroti ņem masu ārā un veido bumbiņas. Liec tās uz pannas.  
  4. Cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes līdz bumbu apakšas sāk kļūt brūnas.
  5. Ņem laukā un ļauj nedaudz atdzist. Pasniedz siltas.

PIEZĪMES

Sagatavo čia vai kaņepju sēklas samaisot 1 ēdamkaroti maltas sēklas ar 3 ēdamkarotēm ūdens. Atstāj uz 15 minūtēm.  Izveidosies gēls, kas aizvietos olas un saturēs visu kopā.
Spinātu bumbas var ēst arī aukstas, bet vislabāk tās garšo siltas, tikko no krāsns.  
Ja nepieciešams, izmanto saldētus spinātus. Ļauj tiem pilnībā atlaisties un nospied nost pilnīgi visu lieko ūdeni pirms lietošanas.
Ja masa ir pārāk slapja, pievieno vēl papildus auzu pārslas vai mandeles. Ja masa ir pārāk sausa, pievieno olīveļļu vai ūdeni. 

Avots un foto: http://www.veganfamilyrecipes.com/2014/12/vegan-spinach-balls.html

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!