<< Visi raksti

Vegāniskā sāļā tarte

0

1283

Inese Tone @ 2015-04-22

Pamatnei:

  • Glāze mandeļu;
  • 2/3 glāzes valriekstu;
  • pusglāze saulespuķu sēkliņu (Riekstus/sēkliņas var variēt pēc savas garšu izjūtas, iespējām vai patikšanas. Kopā vajadzētu apmēram 2,5 glāzes ar riekstiem/sēkliņām);
  • Pusglāze kaltētu tomātu eļļā;

Sablendē riekstus, pieblendē klāt tomātus, izspaida pa veidni, veidojot arī maliņas. Šis process ir mazliet piņķerīgāks, nekā saldajām šāda tipa tartēm/kūkām, jo kaltētie tomāti atšķirībā no datelēm, nav lipīgi. Taču nav arī nekas neiespējams – nepieciešams tikai mazliet vairāk pacietības. Kad pamatne izveidota, liek to saldētavā (vai ledusskapī) atvēstināties.

Pildījumam:

  • 1 – 1,5 glāzes mērcētu indijas riekstu;
  • Nestrīķēta tējkarote krievu sinepju;
  • Tējkarote sierāboliņa;
  • Tējkrote ķiploku pulvera (vai neliela daiviņa svaiga ķiploka);
  • Tējkarote kurkumas glītākai krāsai;
  • Nestrīķēta tējkarote saldās paprikas pulvera;
  • Baziliks – svaigs vai saldēts. Var izmantot arī vegānisku pesto – kādu ēdamkaroti;
  • Ēdamkarote tahini;
  • Pāris karotes rauga pārslu;
  • Sāls;

Visu augstākminēto sablendē krēmveida masā. Ja nav tik jaudīgs blenderis, var gadīties, ka nepieciešams pieliet kādu karoti ūdens, lai labāk blendētos. Visas garšvielas un sāli vajag likt tā, lai liktos nedaudz par daudz.

  • 2 tējkarotes pulverveida agar-agara;
  • 1 glāze ūdens;

Katliņā ielej ūdeni, pievieno agar-agaru un maisot uzvāra. Lej klāt pildījuma masai un sablendē kopā. Ātri lej uz pamatnes un izlīdzina. Tiklīdz sāk sastingt, tā rotā ar dekorācijām – olīvām, kaltētiem tomātiem, valriekstiem, utt.

Ēst var uzreiz – tiklīdz pildījums sastindzis. Labi garšos ar ķirštomātiem, diedzējumiem un svaigiem salātiem.

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!