<< Visi raksti

Vegāniski saldējumi

0

1846

Inese Tone @ yogi.lv @ 2015-05-20

Labam saldējumam jābūt  krēmīgam, maigam un saldam. Kā to panākt nelietojot piena produktus? Pavisam vienkārši – galvenās sastāvdaļas, kas jums būs nepieciešamas ir – banāni, mango, kokosriekstu piens, avokado, valrieksti un indijas rieksti. Tālāk būs dotas vairākas augu valsts saldējumu receptes, taču jūs varat nodoties eksperimentiem un dažādas sastāvdaļas kombinēt un izmēģināt pats.

Banānu saldējums

Vasarā ir vērts vienmēr turēt saldētavā nomizotus un gabaliņos sagrieztus banānus. Kad sagribas saldējumu, lieciet tos blenderī un vienkārši sablendējiet krēmīgā masā. Ja blenderis nav tik jaudīgs, iespējams būs nepieciešams pievienot mazliet šķidruma, lai atvieglotu tam darbu. Pievienojiet kādu karoti augu piena, sulas vai pat ūdens. Ja vēlaties saldāku saldējumu varat pievienot kādu saldinātāju pēc savas izvēles, savukārt, ja kārojas šokolādes saldējumu, pievienojiet pāris karotes kakao.

Banānu saldējums ar svaigām zemenēm, piparmētru lapiņām, pārliets ar iesala ekstraktu

Banānu – šokolādes saldējums ar iesala ekstraktu

Banānu – mango saldējums

Ieteicams saldētavā turēt ne tikai banānus, bet arī nomizotus un gabaliņos sagrieztus mango. Sablendējot tos kopā un pievienojot nedaudz saldinātāja, jūs iegūsiet aromātisku un atsvaidzinošu augļu saldējumu. Karaliskākai versijai pievienojiet kokosriekstu pienu, vaniļu, ogu gabaliņus un drupinātas kakao pupiņas.

Mango – banānu saldējums, ar drupinātām kakao pupiņām un iesala ekstraktu

Valriekstu – šokolādes saldējums

Glāzi valriekstu blendē ar glāzi ūdens, pievieno kādu saldinātāju (labi garšos ar kļavu sīrupu) un kakao pulveri. Kad viss sablendējies vienmērīgā masā, liek saldētavā sasalt. Rezultāts ir burvīgs šokolādes saldējums ar vieglu valriekstu noti.

 Valriekstu – šokolādes saldējums

Kokosriekstu piena – zemeņu saldējums

Sablendējiet kokosriekstu pienu ar zemenēm, saldinātāju un sasaldējiet. Ieteicams saldēšanas gaitā ik pa laikam apmaisīt vai gatavot saldējuma mašīnā, jo citādi veidosies ledus kristāli. Šādā veidā var pagatavot saldējumus arī ar citām ogām, taču jāņem vērā, ka ogas, kurām ir biezāka miza (jāņogas, upenes) būtu labāk vispirms sablendēt atsevišķi un izberzt caur sietu.

Banānu – avokado šokolādes saldējums

Sablendējiet avokado ar banāniem, pievienojiet saldinātāju un kakao. Sasaldējiet.

Kokosriekstu piena – indijas riekstu saldējums

Sablendējiet mērcētus indijas riekstus ar kokosriekstu pienu, pievienojiet saldinātāju un vaniļu. Sasaldējiet.

Vispārīgi ieteikumi

  • Nebaidieties eksperimentēt – pievienojiet saviem augļu saldējumiem vaniļu, drupinātas kakao pupiņas, kanēli, svaigas piparmētras, dažādas ogas, tumšās šokolādes gabaliņus, utt.
  • Pasniedziet saldējumus ar svaigām ogām, pārlejot ar iesala ekstraktu, svaigu medu (ja neesat vegāns), dateļu sīrupu, utt.

Banānu saldējums ar bagātīgu vasaras ogu piedevu, pārliets ar svaigu jauno medu

  • Ja vēlaties saldējumu pasniegt svinībās, ieticams to iepriekš sapildīt vafelītēs un folijā ietītu salikt saldētavā. To var izdarīt jau krietni iepriekš pirms svinībām, tādējādi ietaupot laiku svētku brīdī. Vafeles var mēģināt pagatavots pats vai iegādāties veikalā. Šobrīd Latvijas veikalos ir pieejams vismaz viens vegānisku vafelīšu veids, ar visai ciešamu sastāvu (ICA ražojums, nopērkams Rimi).

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!