<< Visi raksti

Vegāns Indijas riekstu siers ar garšaugiem + tomātu čatnijs

0

2053

Ashley Melillo, blissful basil @ 2015-06-22

Atsacīšanās no piena produktiem un siera daudziem ir šķērslis, lai kļūtu par vegānu, jo šķiet, ka iztikt bez šiem produktiem ir ļoti grūti, kā arī nav ticības, ka vegāna alternatīva ir pietiekami garšīga.  Šis siers ir pagatavots no Indijas riekstiem un garšaugiem, un ir ideāli piemērots pirmā vegānā siera pieredzei.  

Vegāno sieru receptes ir ļoti daudz un dažādas, to pagatavošanā izmanto Indijas riekstu, mandeles un citus riekstus. Šī, mūsuprāt, ir viena no vienkāršākajām un ērtāk pagatavojamākām. 

 

 

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 krūze Indijas riekstu  
  • ūdens
  • 2 ĒK rauga pārslas  
  • 2 ĒK svaiga citron sulas
  • 2 ĒK ūdens
  • 1 TK baltā vīna etiķa
  • 1 ķiploku galviņa, saspiesta
  • ½ TK jūras sāls
  • Malti melni pipari
  • ½ TK smalki sagriezta svaiga bazilika
  • ½ TK  svaigs, smalki sagriezts oregano
  • ¼ TK, svaiga timiāna, smalki sagriezta

Dekorēšanai

  • Jūras sāls
  • Melnie pipari
  • Smalki sagriezts baziliks, timiāns, oregano

PAGATAVOŠANA

  1. Izmērcē riekstus 2 krūzēs ūdens vismaz 4 stundas, vēlams visu nakti.
  2. Nožāvē riekstus pilnībā un liec tos virtuves kombainā kopā ar rauga pārslām, citrona sulu, 2 ĒK ūdens, etiķi, ķiploku, jūras sāli un melnajiem pipariem.  Mal aptuveni 3-4 minūtes līdz iegūsti ļoti krēmīgu masu. Kā krējumu.  
  3. Pārliec šo masu bļodā un pievieno sasmalcinātos garšaugus.
  4. Tu vari izbauidīt sieru tulīt, bet, ja vēlies iegūt tradicionālu siera izskatu, tad mazā sietiņā ieklāj marli un ieliec masu tajā. Sasien marli un liec sieru ledusskapī uz nakti.
  5. No rīta ņem sieru laukā, iztin no marles un novieto uz šķīvja. Dekorē ar jūras sāli, melnajiem pipariem un sasmalcinātiem garšaugiem.
  6. Uzglabā ledusskapī.

TOMĀTU ČATNIJS

SASTĀVDAĻAS

  • 4 krūzes tomātu, sagriezti uz pusēm
  • ¼ krūzes kļavu sīrupa
  • ¼ TK jūras sāls
  • 1 ½ TK samalta kumīna
  • 1 TK svaiga sarīvēta ingvera
  • 2 ķiploku galviņas, saspiestas
  • ½ TK sarkanā pipara pārslas, sasmalcinātas

PAGATAVOŠANA

  1. Liec tomātus un kļavu sīrpu mazā katliņā uz mazas uguns un vāri aptuveni 5 minūtes.
  2. Pievieno jūras sāli, kumīnu, svaigu ingveru, ķiploku un sarkanā pipara pārslas. Samaisi. Ļauj masai uzvārīties. Samazini uguni, uzliec vāciņu un ļauj sautēties aptuveni 40-45 minūtes. Apmaisi ik pēc 5-10 minūtēm.
  3. Atdzesē un liec burciņās.
  4. Ja vēlies alternatīvu kečupam, tad ieliec šo masu blenderī un samal.

Avots: http://blissfulbasil.com/2014/07/10/herbed-cashew-cheese-spicy-tomato-jam/

 

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!