<< Visi raksti

Veselīgās Limonādes svētkiem un ikdienai

0

1486

honestlyyum.com @ 2014-09-20

Veselīga dzēriena pagatavošana ļoti bieži ir liels izaicinājums, tāpēc, lai atvieglotu šo uzdevumu, mēs piedāvājam receptes, kā pagatavot netradicionālas lavandas, rozmarīna, timiāna, bazilika un piparmētru limonādi no kuras neatteiksies pat visizvēlīgākie gardēži! Gatavo to gan ikdienā, gan gatavojoties ballītei. 

 

Sastāvdaļas:

  • 4 glāzes svaigi spiestas citronu sulas
  • 12 glāzes gāzēta ūdens 
  • 1/2 glāzes svaigas pipamētras
  • 1/2 glāzes svaiga bazilika
  • 1/4 glāzes sausas Lavandas 
  • 1/4 glāzes svaiga rozmarīna
  • 1/4 glāzes svaiga timiāna
  • 5 glāzes cukura sīrupam (vai arī 1 glāze priekš katra sīrupa, ko gribi pagatavot)
  • glāzes ūdens sīrupam (vai arī 1 glāze priekš katra sīrupa, ko gribi pagatavot)

Lai pagatavotu piparmētru sīrupu:

Ielej katliņā 1 glāzi ūdens, pievieno 1 glāzi cukura. Liec uz mērenas uguns, un maisi kamēr cukurs ir pilnībā izkusis. 

Kad cukurs ir pilnībā izkusis, noņem katliņu no plīts un pievieno svaigu piparmētru. Izmaisi tā, lai visas lapiņas būtu pilnībā iekšā sīrupā un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm. Pērlej stikla burkā un ļauj atdzist pirms pasniegšanas. Šādu sīrupu vari uzglabāt ledusskapī divas nedēļas.

Lai pagatavotu lavandas sīrupu:

Ielej katliņā 1 glāzi ūdens, pievieno 1 glāzi cukura. Liec uz mērenas uguns, un maisi kamēr cukurs ir pilnībā izkusis. 

Kad cukurs ir pilnībā izkusis, noņem katliņu no plīts un pievieno lavandu. Izmaisi tā, lai visas ziedlapiņas būtu pilnībā iekšā sīrupā un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm. Pērlej stikla burkā un ļauj atdzist pirms pasniegšanas. Šādu sīrupu vari uzglabāt ledusskapī divas nedēļas.

Lai pagatavotu rozmarīna sīrupu:

Ielej katliņā 1 glāzi ūdens, pievieno 1 glāzi cukura. Liec uz mērenas uguns, un maisi kamēr cukurs ir pilnībā izkusis. Kad cukurs ir pilnībā izkusis, noņem katliņu no plīts un pievieno rozmarīnu. Izmaisi tā, lai visas lapiņas būtu pilnībā iekšā sīrupā un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm. Pērlej stikla burkā un ļauj atdzist pirms pasniegšanas. Šādu sīrupu vari uzglabāt ledusskapī divas nedēļas.

Lai pagatavotu timiāna sīrupu:

Ielej katliņā 1 glāzi ūdens, pievieno 1 glāzi cukura. Liec uz mērenas uguns, un maisi kamēr cukurs ir pilnībā izkusis. 

Kad cukurs ir pilnībā izkusis, noņem katliņu no plīts un pievieno timiānu. Izmaisi tā, lai visas lapiņas būtu pilnībā iekšā sīrupā un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm. Pērlej stikla burkā un ļauj atdzist pirms pasniegšanas. Šādu sīrupu vari uzglabāt ledusskapī divas nedēļas.

Lai pagatavotu bazilika sīrupu:

Ielej katliņā 1 glāzi ūdens, pievieno 1 glāzi cukura. Liec uz mērenas uguns, un maisi kamēr cukurs ir pilnībā izkusis. Kad cukurs ir pilnībā izkusis, noņem katliņu no plīts un pievieno baziliku. Izmaisi tā, lai visas lapiņas būtu pilnībā iekšā sīrupā un atstāj ievilkties uz 15 minūtēm. Pērlej stikla burkā un ļauj atdzist pirms pasniegšanas. Šādu sīrupu vari uzglabāt ledusskapī divas nedēļas.

Pirms pasniegšanas pagatavo limonādi. Gāzētam ūdenim pievieno sīrupu un citrona sulu. Samaisi.

Avots un foto: honestlyyum

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!