<< Visi raksti

Veselīgie ābolu mafini

0

2268

yogi.lv @ 2014-08-12

Mafinu variācijas ir tik daudz, cik vien pietiek spēka mūsu fantāzijai. Šie ir no tiem, kurus gribas un pat var ēst brokastīs. 

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

  • 1 glāze auzu pārslas
  • 1 glāze grieķu jogurta vai jebkura cita jogurta bez garšas
  • 2 glāzes nomizotu sasmalcinātu ābolu
  • 2 olas
  • ¼ glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes rapšu eļļas vai kokosriekstu eļļas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta   
  • ¾ glāzes pilngraudu miltu
  • ¾ glāzes kviešu miltu vai griķu miltu
  • 2/3 glāzes brūnā cukura vai kokosriekstu cukura
  • 1 ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ ēdamkarotes sodas
  • ½ ēdamkarotes kanēļa
  • ½ ēdamkarotes muskatrieksta
  • ½ tējkarotes jūras sāls
  • 3/4 glāzes žāvētas aprikozes/ dzērvenes

Pagatavošana

  • Iesildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Auzu pārslas un jogurtu samaisi kopā bļodā un atstāj uz 5-10 min.
  • Citā bļodā samaisi ābolus, olas, pienu, eļļu un vaniļas ekstraktu.
  • Pirmajā bļodā iemaisi otrās bļodas saturu.
  • Sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, kanēli, muskatriekstu un sāli. Pārlej pāri sausām sastāvdaļām mīklu un pārkaisi ar sausām aprikozēm.
  • Samaisi visu viendabīgā masā. Liec masu keksu formiņā un cep 35 min.

Foto: styleathome.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!