Veselīgie ābolu mafini
02281
Mafinu variācijas ir tik daudz, cik vien pietiek spēka mūsu fantāzijai. Šie ir no tiem, kurus gribas un pat var ēst brokastīs.
Sastāvdaļas
- 1 glāze auzu pārslas
- 1 glāze grieķu jogurta vai jebkura cita jogurta bez garšas
- 2 glāzes nomizotu sasmalcinātu ābolu
- 2 olas
- ¼ glāzes piena
- 2 ēdamkarotes rapšu eļļas vai kokosriekstu eļļas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- ¾ glāzes pilngraudu miltu
- ¾ glāzes kviešu miltu vai griķu miltu
- 2/3 glāzes brūnā cukura vai kokosriekstu cukura
- 1 ½ tējkarotes cepamā pulvera
- ½ ēdamkarotes sodas
- ½ ēdamkarotes kanēļa
- ½ ēdamkarotes muskatrieksta
- ½ tējkarotes jūras sāls
- 3/4 glāzes žāvētas aprikozes/ dzērvenes
Pagatavošana
- Iesildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Auzu pārslas un jogurtu samaisi kopā bļodā un atstāj uz 5-10 min.
- Citā bļodā samaisi ābolus, olas, pienu, eļļu un vaniļas ekstraktu.
- Pirmajā bļodā iemaisi otrās bļodas saturu.
- Sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, kanēli, muskatriekstu un sāli. Pārlej pāri sausām sastāvdaļām mīklu un pārkaisi ar sausām aprikozēm.
- Samaisi visu viendabīgā masā. Liec masu keksu formiņā un cep 35 min.
Foto: styleathome.com
Komentāri
Šim rakstam nav komentāru.
Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!
FACEBOOK TWITTER DRAUGIEM.LV