<< Visi raksti

Vieglā rabarberu kūka

0

2191

call-me-cupcake @ 2015-05-17

Rababeru laiks turpinās, taču tas ir ļoti īss, vien pāris mēneši, tāpēc tie jāsteidz ēst dažādās variācijās un garšu kombinācijās. Šī ir ļoti klasika, viegli pagatvojama un, protams, garšīga rabarberu kūka. Ēd to karstu ar saldējumu vai putukrējumu, vai pasniedz aukstu kopā ar siltu tējas tasi.

Ja iespējams, šai kūkai izmanto tievos rabarberu kātiņus - gan rozā, gan zaļos. Ja ir pieejami tikai lielie, tad sagriez tos tievākos garos gabaliņos, citādi tie no svara nogrims pašā apakšā. Garša no tā, protams, nemainīsies, bet izskats gan.

 

 

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 180 g miltu
  • 1 1/2 TK cepamā pulvera
  • 1 TK kardamona sēklu, samaltu 
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g mīksta sviesta 
  • 200 g cukura 
  • 1 liela ola, istabas temperatūrā
  • 1TK vaniļas cukura
  • 1/2 krūzes piena, istabas temperatūrā
  • 150 g rabarbers, nomazgāti, nomizoti un sagriezti 5cm gabaliņos 
  • 1/2 ĒK cukura


Pasniegšanai

  • Pūdercukurs
  • Putukrējums vai saldējums (pēc izvēles)

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 175° . Iesmērē kūku formu ar sviestu, kokosriekstu eļļu vai olīveļļu (22-25 cm).
  2. Bļodā sajauc cepamo pulveri, kardamonu un sāli.
  3. Lielā bļodā sajauc sviestu un cukuru, līdz tas ir balts un viegls, apmēram 4 minūtes. Pievieno olu un vaniļu un vēlreiz kārtīgi samaisi. 
  4. Pievieno miltu maisījumu un pienu, maisi līdz viss kārtīgi  samaisās kopā. Liec šo masu sagatavotajā kūkas formā. 
  5. Pa virsu veidojot apli izkārto rabarbera kātiņus. Pārkaisi pāri cukuru.  
  6. Cep kūku 10 minūtes, pēc tam samazini grādus līdz 150°C un turpini cept vēl 40-50 minūtes, līdz kūka ir zeltaini brūna. 

Avots un foto: http://call-me-cupcake.blogspot.com/2015/05/easy-rhubarb-cake.html#.VVhZt46qqkq

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!