<< Visi raksti

Vietējā svaigēdāju kūka jeb svaigā siera kūka ar upeņu krēmu

0

2743

Inese Tone @ 2015-04-12

Brīnišķa kūka īpašiem brīžiem. Svaigēdājiem iesakām aizvieto kokosriekstu pienu no bundžiņas ar pašgatavotu kokosriekstu pienu (padomi, kā to izdarīt, atrodami šeit), bet vegāniem medus vietā izvēlēties kādu citu saldinātāju, piemēram, agaves sīrupu.

Pamatne:

  • 2 glāzes mandeļu;
  • 1 glāze dateļu;

Sākumā sasmalcina riekstus, tad pievieno dateles. Samīca mīklai līdzīgā masā un izspaida pa kūkas veidni. Liek saldētavā atpūsties, kamēr top pārējās kārtas.

Siera kūkas slānis:

  • 2 glāzes indijas riekstu – ieteicams iepriekš mazliet pamērcēt;
  • Sula no 1 citrona;
  • Sula no 1 apelsīna (interesantāka garša būs no sarkanā apelsīna sulas);
  • Apmēram 3 ēdamkarotes medus;
  • Sēkliņas no puses vaniļas pāksts;

Visu sablendē krēmīgā masā. Ja rieksti nav paspējuši izmērcēties, var gadīties, ka būs nepieciešams pieliet nedaudz ūdens vai sulas. Uzsmērē masu uz pamatnes un liek saldētavā atpūsties.

Upeņu krēma slānis:

  • Pāris saujas upeņu – derēs gan svaigas, gan saldētas;
  • Bundžiņa kokosriekstu piena;
  • apmēram 3 ēdamkarotes medus;
  • Šķipsniņa kaltētu lavandas ziedlapiņu;

Upenes sablendē un caur sietiņu berž klāt kokosriekstu pienam, tādējādi atbrīvojoties no raupjajām mizām. Ik pa brīdim samaisa un pagaršo – ja vēlaties intensīvāku krēmu, lieciet vairāk upeņu, ja maigāku un krēmīgāku, tad mazāk. Pieblendējiet klāt medu. Lejiet masu uz siera kūkas slāņa un lieciet saldētavā sasalt.

Papildus garšas baudījumam šajā slānī var iebērt arī veselas ogas, piemēram, mellenes, avenes vai zemenes.

Šokolādes virskārta:

  • 4 ēdamkarotes virgin kokosriekstu eļļas;
  • 4 ēdamkarotes medus;
  • 4 ēdamkarotes kakao (zemākas kvalitātes kakao var būt nepieciešams vairāk);
  • 3-4 ēdamkarotes kokosriekstu piena;

Visu kārtīgi sajauc. Ja eļļa un/vai medus ir cieti, pasildiet silta ūdens peldē vai uzlieciet bļodiņu uz radiatoriem. Lejiet uz iepriekšējā slāņa tikai tad, kad tas ir kārtīgi sasalis un centieties izlīdzināt pēc iespējas ātrāk. Dekorējiet kūku ar svaigām ogām, riekstiem, piemēram, valriekstiem, drupinātām kakao pupiņām un kokosskaidiņām.

Uzglabājiet saldētavā, pirms ēšanas izņemiet apmēram stundu iepriekš un atlaidiniet.

Labu apetīti!

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!