<< Visi raksti

Visveselīgākie zemeņu kārumi ikdienai un svētkiem

0

1650

yogi.lv @ 2014-06-07

Zemenes ir gardas pašas par sevi un šķiet, kas gan var būt garšīgāks par tradicionālo zemenes putukrējumā vai zemenes ar pienu desertu. Taču brīžos, kad gribas ko citu, iesakām šīs garšīgās, veselīgās un ātri pagatavojamās zemeņu desertu idejas. Tās var būt gan kā brokastis, gan pēcpusdienas našķu idejas ikdienā,  kā arī lielisks papildinājums viesībās.  Šīs receptes ir tikai kā vadlīnijas, tāpēc  jūties brīvi un veido savas garšu kombinācijas.   

 

 

Zemeņu, banānu un mandeļu kokteilis

Avots:deliciouslyella

Kokteiļi ir brīnišķīgs veids kā uzsākt dienu. Tie apmierina mūsu vēlmi un nepieciešamību pēc ēdiena daudz labāk kā svaigi spiestas sulas. Vēl labāk, tos var ātri un vienkārši pagatavot.  Šim kokteiļiem pievienotās linsēklas nedaudz sabiezina kokteiļa konsistenci un piešķir tam mūsu ķermenim tik ļoti nepieciešamās šķiedrvielas, kas ir veselīgas gremošanas sistēmas pamats. Ja tu pērc mandeļu pienu veikalā, tad pārliecinies, ka tam nav pievienots cukurs. 

Sastāvdaļas 2 kokteiļiem

  • 3 gatavi banāni
  • 2 glāzes zemeņu
  • 1 glāze mandeļu piena
  • 2 ēdamkarotes samaltu linsēklu

Kā pagatavot

Vienkārši saliec visas sastavdaļas blenderī un piespied starta pogu. Ja vēlies kokteili nedaudz šķidrāku, pievieno vēl mandeļu pienu.

 

Zemeņu - vaniļas mafini bez gluteīna

Avots: Dženija Jelle, MindBodyGreen

Vai esi kādreiz iedomājies, cik brīnišķīgi gan būtu uzsākt dienu ar zemeņu mafinu? Tagad tu vari ne tikai domāt, bet arī darīt, jo šie mafini ir ne tikai gardi, bet arī veselīgi – turklāt bez gluteīna! Tie satur daudz veselīgos taukus, kas paildzina sāta sajūtu un zemenes padara tos brīnumgardus.

Sastāvdaļas 12 kēksiņiem

  • 6 olas
  • ½ glāzes saldkrējuma sviesta vai Gī, izkausēta
  • 1 glāze kokosriekstu piena
  • ¼ glāzes medus
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 2/3 glāzes kokosriekstu miltu
  • ½  tējkarotes cepamā pulvera
  • ¼ tējkarotes jūras sāls
  • 6 tējkarotes žāvētas zemenes (sasmalcinātas)

Kā pagatavot

  • Uzsildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem
  • Lielā bļodā samaisi kopā olas, sviestu, kokosriekstu pienu, medu un vaniļu.
  • Atsevišķi samaisi kopā kokosriekstu miltus, sāli, cepamo pulveri un sasmalcinātas zemenes
  • Iemaisi sausās sastāvdaļas sviestā. Nemaisi par daudz.
  • Noliec šo sviestu uz  5 minūtēm malā, lai kokosriekstu miltu var uzsūkt šķidrumu
  • Piepildi mafina formiņu ar gatavo mīklu (apmēram līdz pusei)
  • Cep 30 minūtes

 

 

 Zemeņu un persiku kokteilis

 Avots: deliciouslyella

Zemeņu, banāna un persiku kombinācija ir ļoti īpaša un atsvaidzinoša.  Banāni padara šo kokteili krēmīgu, kamēr zemenes un persiki padara to maigu un saldu. Pirms šī kokteiļa pagatavošanas banānus un zemenes var iepriekš sasaldēt saldētavā (vismaz 1 stundu), tad efekts ir vēl labāks. Un šo kokteili var ēst ar karoti. Gandrīz kā saldējumu. Dekorē to ar svaigām ogām, ķirbju sēklām un vīgēm.  Lieliskas brokastis, pēcpusdienas našķis vai deserts. Tas ir tik salds un garšīgs, ka nemaz negaršo pēc kaut kā veselīga, taču nesatraucies, tavam ķermenim tas dos vienīgi labumu. Persiki ir bagātīgs vitamīna A avots, kas ir ļoti vitāls mūsu imūnsistēmas nostiprināšanai, redzes uzlabošanai un mūsu ādas attīrīšanai. Vitamīns C aizsargā mūs no slimībām un paaugstina antioksidantu līmeni. Turklāt persiki ir arī lielisks šķiedrvielu avots, kas noregulē gremošanas sistēmas darbību, samazinot holesterīna līmeni un nodrošina ar sāta sajūtu vēl ilgi pēc ēšanas. Tāpēc persiki ir lielisks našķis un arī kokteiļu sastāvdaļa.

Sastāvdaļas 2 kokteiļiem

  • 2 sasaldētu nogatavojušies banāni
  • 2 persiki
  • 12 zemenes
  • 1 glāze mandeļu piena
  • Pēc izvēles
  • Pāris ledus gabaliņi
  • 1 ēdamkarote samaltas linsēklas un/ vai 1 ēdamkarote čia sēklas

Pagatavošana

  • Nomizo banānus, sagriez ripiņās. Ievieto banānus saldētavā vismaz uz 2 stundām, bet vislabāk ja vari uz visu nakti, lai vari izņemt ārā no rīta un pagatavot kokteili.
  • Kad esi gatavs gatavot kokteili, attīri zemenes no lapiņām. Ja vēlies zemenes arī vari sasaldēt iepriekš.
  • Attīri persikus no kauliņiem. Mizu atstāj.  
  • Ievieto visus augļus blenderī un pievieno mandeļu pienu un ledu un blenderē līdz iegūsti sev vēlamo konsistences masu. Ja vēlies šķidrāku pievieno vēl mandeļu pienu vai mazliet tīra ūdens. Ja vēlies pievieno linsēklas vai čia sēklas.

 

 Zemeņu Parfē

Avots:myrecipes

Atsvaidzinošs un gards deserts karstām vasaras dienām, turklāt, ļoti vienkārši un ātri pagatavojams.

Sastāvdaļas 4 personām

  • 4 glāzes zemeņu, sagrieztas
  • ¼ daļa glāzes pūdercukura
  • 1 glāze Maskarpones siera
  • ½ glāzes svaigā jeb krēmsiera
  • ¼ daļa glāzes smalkā brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote ūdens
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 glāze cepuma drumstalu (apmēram 8 cepumi) -  pēc izvēles
  • 1 glāze putukrējuma

Sagatavošana

  • Vispirms sablenderē 2 glāzes zemeņu ar brūno cukuru, iegūstot biezenim līdzīgu masu.
  • Samaisi krēmsieru kopā ar Maskarpones sieru, pūdercukuru, ūdeni, vaniļu.
  • Glāzēs, apakšā ieber 2 ēdamkarotes cepuma drumstalu.
  • Pa virsu liec 2 ēdamkarotes zemeņu biezeņa, un vienu kārtu svaigas zemenes ,un 3 ēdamkarotes siera krēma kārtas. Pēc tam atkārto tādā pat secībā.
  • Pārlej ar atlikušo zemeņu biezeni.
  • Liec ledusskapī uz 2 stundām.
  • Pirms pasniegšanas izdekorē ar putukrējumu un svaigām mandelēm vai mandeļu skaidiņām.

 

 Zemeņu banānu čūska

Avots:myrecepies

šī lieliskā ideja būs lielisks ēdienkartes papildinājums gan viesībās, gan ikdienā iepriecinot jaunākos ģimenes locekļus. Sagriez šķēlīties zemenes un banānus un liec uz kociņa. 

 

 

 Zemeņu salāti

 Avots:health

 Sastāvdaļas

1 krūze zemeņu

1 ēdamkarote fettas siera (daudzumu vari izvēlēties pati)

1 tējkarote piparmētru lapiņu

Sasmalcini visas satāvdaļas un liec škīvī kopā. Ja vēlies vari pārliet pāri svaigi spiestu apelsīna sulu. 

Komentāri

Pievienot komentāru

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!