<< Visi raksti

Zaļā kūka svaigēdājiem

0

2759

Ella Woodward @ 2015-04-01

Turpinām iedvesmoties veselīgā ēšanā no Ellas Woodward jaunākās pamātgrāmatas.

Vai esi kādreiz domājis, ka vari pagatavot kūku nevis cepot to cepeškrāsnī, bet lietojot virtuves kombainu vai blenderi? Plus vēl darīt to tikai ar svaigām izejvielām, no kurām galvenā būs avokado? Šoreiz piedāvājam zaļo svaigēdāju kūku, jeb avokado, kokosriekstu piena un laima kūku, kura pagatavošana aizņem burtiski dažas minūtes!

SASTĀVDAĻAS

Pamatiekārtai

  • 2 krūzes mandeļu (400g)
  • Apmēram 30 mīkstās dateles (600g), bez kauliņiem
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas

Viduskārtai

  • 5 gatavi avokado (svarīgi, lai avokado būtu zaļi, nevis brūni, jo tas ietekmēs kūkas krāsu.)
  •  3 laimi, sula (30ml)
  • ¾ krūzes kļavu sīrupa (225ml)
  • 4 ēdamkarotes kokosriekstu piena
  • 1 laims, miziņa dekorēšanai

PAGATAVOŠANA

Pamats

  1. Vispirms virtuves kombainā samal mandeles, aptuveni minūti, līdz visas mandeles ir sasmalcinātas.  Nesamal par daudz, masai jābūt kā drupačām nevis miltiem.
  2. Pievieno mandeles un kokosriekstu eļļu un turpini malt. Visām datelēm ir jāsasmalcinās un tev jāiegūst lipīga masa.
  3. Liec šo masu kūku veidnē (20-25cm) un piespied pie pamata. Šai kārtai jābūt diezgan cietai, aptuveni 2-3cm biezai. 

Virsējā kārta

  1. Izņem no avokado mīkstumu, aizmetot mizas un kauliņus. Liec mīkstumu virtuves kombainā, pievieno laima sulu, kļavu sīrupu un kokosriekstu pienu un mal līdz iegūsti vienmērīgu masu.
  2. Lej šo masu pāri pamata kārtai.
  3. Liec kūku saldētavā uz pusotru stundu.  Svarīgi, lai kūka ir stingra, bet ne sasalusi.
  4. Pirms kūkas pasniegšanas, virsū uzrīvē miziņu no 1 laima.

Recepte no Ellas Woodward grāmatas: Deliciously Ella.

Ja vēlies iegādāties grāmatu, meklē to šeit. 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!