<< Visi raksti

Zaļais pieneņu kvinojas risotto ar svaigo kaņepju falafelu un karamelizētu saldo kartupeli

0

1228

Renē Šūmane , Will Frolic for Food @ 2015-05-12

Pavasarī, kad daba mums piedāvā tik daudz zaļumu, ko likt savā šķīvī, ir īstais laiks, kad savā ēdienkartē ieviest nezāles. Šajā receptē ir maltīte no 3 ēdieniem: zaļais pieneņu risoto, karamelizēts saldais kartupelis un svaigais kaņepju falafels. Mazliet citādāks - zaļāks veids kā klasiski pagatavot katru no šiem ēdieniem. Uzņemam vitamīnus un enerģiju caur dabas veltēm.

 


SVAIGAIS KAŅEPJU FALAFELS

SASTĀVDAĻAS

16-20 bumbiņām

  • ¼ krūzes + 1 ĒK kaņepju sēklas
  • ¼ krūzes + 1 ĒK saulespuķu sēklas, svaigas vai apgrauzdētas, bez sāls
  • 1 šķēle maizes bez gluteīna, drupačas ( pēc izvēles, ja vēlies 100% svaigu produktu, bet maize šajā receptē palīdz turēties visam kopā)
  • ¼ krūzes Tahini
  • 1 ĒK olīveļļas
  • 1 TK rupjā  jūras sāls
  • Sauja pētersīļu
  • ⅛ krūzes svaigi spiesta citronu sula
  • ½ TK kumīna, samalta
  • Šķipsniņa maltu melno piparu
  • *sezama sēklas dekorēšanai

PAGATAVOŠANA

  1. Liec visas sastāvdaļas (kaņepju sēklas, saulespuķu sēklas, maize (pēc izvēles), tahini, olīveļļa, jūras sāls, pētersīļi, citrona sula, kumīns un melnie pipari)  virtuves kombainā vai spēcīgā blederī un pulsē, lai visu sasmalcinātu. Pēc tam liec uz lielāku jaudu un mal līdz iegūsti vienmērīgu masu. Ja nepieciešams ik pa laikam apturi un noņem masu no blendera sienām.
  2. Kad masa ir ieguvusi pareizi konsistenci, kā mīklai, ņem to laikā un veido apaļas bumbas.  
  3. Liec uz cepampapīra vai folija un apkaisi ar sezama sēkliņām.
  4. Ēd uzreiz vai uzglabā ledusskapī, lai panašķotos vēlāk. 

ZAĻAIS PIENEŅU KVINOJAS RISOTTO

Šis kvinojas risotto ir ātrāk pagatavojams kā klasiskais risotto no rīsiem un tas ir lieliska alternatīva, ja negribas ēst rīsus. Šajā receptē ēdiens ir nevis pufīgs kā ierasts, bet daudz krēmīgāks un maigāks. Tāpat tu vari pievienot šim ēdienam svaigi rīvēta Parmezāna sieru.

SASTĀVDAĻAS

  • 1 krūze kvinojas
  • 2.5 krūzes ūdens vai  dārzeņu buljona bez sāls
  • 1 ēdamkarote gī vai kokosriekstu eļļas
  • 1 mazs sīpols, sasmalcināts
  • ⅛ krūzes svaigi spiestas citronu sulas
  • ⅛ TK kļavu sīrupa
  • Rupjais jūras sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas  
  • 1 krūze svaigas, tikko plūktas pieneņu lapas, kārtīgi nomazgātas  
  • 1 krūze spinātu

PAGATAVOŠANA

  1. Katliņā  ūdenī vai dārzeņu buljonā vāri kvinoju uz vidējas uguns, daļēji nosegtu, 25-30 minūtes vai tik ilgi, kamēr viss ūdens iztvaikojis.  Ik pa laikam apmaisi.
  2. Kad ūdens ir iztvaikojis, ņem nost no uguns un pievieno Gī, sīpolu, citrona sulu un kļavu sīrupu. Samaisi visu kopā. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  3. Pirms pašas pasniegšanas pievieno pieneņu lapas un spinātu karstā kvinojā. Karstums no kvinojas sasildīs arī zaļumus līdz ideālai temperatūrai. Pasniedz siltu.

KARAMELIZĒTS SALDAIS KARTUPELIS

Šo vari izmantot kā piedevu pie gandrīz jebkura ēdiena!

SASTĀVDAĻAS

  • 2 vidēji lieli saldie kartupeļi sagriezti apaļās šķēlītēs
  • 2 ĒK  olīveļļas
  • 1 TK rupjā jūras sāls
  • 1 ĒK kūpinātas paprikas
  • 2 TK kļavu sīrupa

PAGATAVOŠANA

  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 190 C. Pannā ieliec cepamo papīru vai folliju. Noliec maliņā.
  2. Lielā bļodā liec saldā kartupeļa ripiņas un pārlej pāri olīveļu un uzkaisi jūtras sāli.
  3. Liec kartupeļa ripiņas uz pannas tā, lai tās nepārklājās.
  4. Cep 25 minūtes. Kamēr saldais kartupelis cepas, atsevišķā bļodiņā sajauc kļavu sīrupu un kūpinātu papriku.
  5. Izņem saldās kartupeļus ripiņas no cepeškrāsns un pārej tām pāri kļavu sīrupa un kūpinātās paprikas mērci.  Apmaisi ar koka karoti.
  6. Cep vēl 8-10, līdz saldais kartupelis sāk karamelizēties. Daži gabaliņi var palikt brūnāki un kraukšķīgāki.  Tie ir vislabākie gabaliņi!
  7. Ņem ārā no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz. 

Avots un foto: http://willfrolicforfood.com

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!