<< Visi raksti

Zaļo griķu putras - siltā un aukstā versija

0

1636

Ella Woodward @ 2015-03-29

Zaļie griķi ir viens no labākajiem produktiem svaigēdājiem un veģetāriešiem. To droši ar dēvēt par superproduktu, kurš pieejams ikvienam.  Tajos ir daudz proteīna, vitamīnu un minerālvielas, lai uzturētu tavu ķermeni formā. Tie ir ideāli piemēroti brokastu mušļiem, putrai, risoto un salātiem, kā arī miltu vietā cepšanai. Tajos esošais proteīns ir ļoti viegli sagremojams, turklāt tas satur arī svarīgās aminoskābes, kas padara šo produktu par īpaši vērtīgu tiem, kas uzturā lieto tikai augu produktus. 

 

ZAĻO GRIĶU PUTRA AR MELLENĒM

SVAIGĒDĀJU VERSIJA

SASTĀVDAĻAS

  • 2 porcijām
  •  2/3 krūzes zaļo griķu  (200g) izmērcēti 1 glāzē ūdens (300ml)
  •  1 gatavs banāns
  •  1/2 krūzes melleņu (100g)
  •  ¼ krūzes mandeļu piena (75ml), vai jebkura cita piena pēc savas izvēles  
  •  1 ēdamkarote mandeļu sviesta
  •  1 ēdamkarote čia sēklu
  • Pēc izvēles: 1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus
  • Dekorēšanai- svaigas ogas, rieksti, sēklas, rozīnes, godži ogas un kakao skaidiņas.

PAGATAVOŠANA

  1. Liec griķus bļodiņā, pārlej pāri aukstu ūdeni un atstāj uz nakti izmērcēties. Tas ir ļoti svarīgs solis!
  2. Kad esi gatavs gatavot putru, noskalo griķus zem auksta ūdens. Dari to vairākas reizes, līdz ūdens vairs nav duļķains un lipīgs.
  3. Liec 2/3 no griķiem blenderī kopā ar mandeļu pienu, čia sēklām, banāniem, mellenēm, mandeļu pienu un medu/kļavu sīrupu (ja to lieto).  Blenderē aptuveni minūti, līdz masa ir krēmīga, bet ne pilnīgi šķidra. Liec šo masu bļodā un pievieno atlikušos griķus.
  4. Dekorē ar ogām, riekstiem un citām sastāvdaļām pēc savas izvēles.

Recepte un foto: deliciouslyella.com

 

KRĒMĪGĀ ZAĻO GRIĶU UN BANĀNU PUTRA 

SILTĀ VERSIJA

SASTĀVDAĻAS

  • 1 krūze griķu
  •  2 krūzes mandeļu piena (vai jebkura cita augu piena)
  •  1 krūze ūdens
  • 2 gatavi banāni
  •  1 ēdamkarote medus vai kļavu sīrupa
  •  2 tējkarotes kanēļa

PAGATAVOŠANA

  1. Ielej katliņā ūdeni, ļauj uzvārīties.
  2. Ber iekšā griķus un ļauj pāris minūtes pavārīties.
  3. Pēc tam ber iekšā šķēlītēs sagrieztus banānus, kanēli un medu.
  4. Kad ūdens ir uzsūcies, pievieno vienu krūzi mandeļu piena un labi samaisi.
  5. Ļauj tam turpināt vārīties un lēnām pievieno atlikušo pienu.
  6.   Neļauj griķiem pilnībā izžūt. Kopumā tas tev prasīs aptuveni 20 minūtes. Pasniedz kopā ar augļiem, ogām un riekstiem pēc savas izvēles.

 

Recepte un foto: deliciouslyella.com

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!