<< Visi raksti

Burkānu halva

0

1218

Vasants, Uša Lada @ 2015-09-05

 

 

 

 

 

 

 

  • l šķipsna safrāna l ēd. k. ūdens
  • 2 glāzes smalki sarīvētu burkānu
  • 6 ēd. k. gī sviesta
  • 1 glāze piena
  • 1/3 glāzes nerafinēta brūnā cukura (vai pēc garšas)
  • 1/2 tējk. malta kardamona
  • 1 ēd. k. mandeļu skaidiņu vaļ 1 tējk. cbarole riekstu

Safrānu 10 minūtes mērcē 1 ēd. k. ūdens.

Biezā katlā uz nelielas uguns izkausē gī un pievieno burkānus. Maisot sutina aptuveni 5 minūtes, līdz burkāni kļūst smaržīgi un nedaudz brūni.

Pielej pienu un, pastāvīgi maisot, pievieno safrānu un pārējās sastāvdaļas.

Bez vāka sutina uz nelielas uguns, līdz viss šķidrums ir uzsūcies (aptuveni 12 līdz 15 minūtes). Regulāri apmaisa, lai ēdiens nepiedegtu.

Pasniedz nelielos trauciņos kā desertu (aptuveni 1/4 glāzes vienam cilvēkam).

■ Charole rieksti ir cēlušies no Indijas un tiem nav līdzīgu alternatīvu Rietumos. Tos var iegādāties indiešu pārtikas veikalos.

Šis ēdiens līdzsvaro visas došas, bet kafām tas jāēd ar mēru un, ja iespējams, jāgatavo no kazas piena.

6 porcijām

Vasants, Uša Lada

Foto: sharein.org

V-P-K-

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!