<< Visi raksti

Ceriņziedu kūka

0

1018

twiggstudios.com @ 2015-06-07

Kamēr ceriņi vēl zied, ir laiks paspēt uzcept ceriņziedu kūku. Šoreiz ceriņziedi kalpo ne tikai kā kūkas dekorācija, bet tos pievieno īpašajam ceriņu krēmam. Kūkai virsū liec putukrējumu vai skābā krējuma krēmu. 

Šajā receptē tu vari brīvi izpausties, to pilnveidojot un modificējot, jo vadlīnijas tiek sniegtas tikai biskvīta masai un ceriņziedu krēmam.  Pārējais viss var būt tavas fantāzijas auglis.

 

 

 

Lai pagatavotu ceriņu krēmu ar ko pildīt kūku, tev vajadzēs:

  • 1 vaniļas pāksti
  • 1 krūze ceriņziedu (bez kātiņiem un zaļajām lapiņām)
  • 200ml piena
  • 2 olas dzeltenumi
  • 60g cukura (3/4 krūzes + 1 ĒK)
  • 20g kukurūzas miltu (2ĒK)

Pagatavošana:

Mazā katliņā ielej pienu, pievieno ceriņziedus un vaniļu. Ļauj uzvārīties un ņem nost no uguns. Uzliec virsū vāciņu un ļauj ievilkties 10 minūtes.

Atsevišķā bļodā liec olas dzeltenumu un cukuru, samaisi kopā.
Izkās ceriņu pienu caur sietiņu un ¼ daļu pievieno olas dzeltenuma masai un samaisi. Pēc tam lej šo masu atpakaļ katliņā un liec uz mazas uguns. Visu laiku maisi. Ļauj masai nedaudz sabiezēt.

Lej šo masu bļodā un turpini maisīt, lai izvairītos no kunkuļiem. 

Kūkas pamatam tev vajadzēs:

  • 4 olas (dzeltenumi un baltumi atdalīti)
  • 115g cukura (1/2 krūzes un 1 ĒK)
  • 155g miltu (3/4 krūzes + 2 ĒK)
  • 1 TK cepamā pulvera

PAGATAVOŠANA

  • Iesildi cepeškrāsnī līdz 180’C.
  • Bļodā sakul olu baltumus līdz tie sabiezē, lēnām pievieno cukuru un turpini miasīt līdz iegūsti cietu, gaisīgu masu. Kā putas.
  • Iecilā iekšā olu dzeltenumus.
  • Pēc tam atseviķā bļodā sajauc miltus un cepamo pulveri. Pusi no šīs masas pievieno olu masai un ar metāla karoti uzmanīgi iemaisi iekšā. Dari to lēnām,lai nepazustu apjoms.
  • Ar karoti ielic šo masu divās 18 cm kūku formiņās un cep 15-20 minūtes.
  • Ļauj atdzist formā 10 minūtes, tad ņem laukā un ļauj atdzist pilnībā.

Kūkas salikšana kopā:

Uz biskvīta live ceriņu krēmu un pēc tam pa virus liec citrona krēmu, marmelādi vai ievārījumu pēc savas izvēles. Vislabāk piemērots būs kāds no citrusa augļiem. Pēc tam atkal liec biskvītu un krēmu.
Pa virsu liec putukrējumu vai skābā krējuma krēmu un dekorē ar ceriņziediem.

Avots un foto: http://www.twiggstudios.com

 

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!