<< Visi raksti

Citrusa krēma kūkas svaigēdājiem

0

1567

ASHLAE, http://www.ohladycakes.com/ @ 2015-04-26

Ātri pagatavojamas kūciņas, kas būs gards našķis starp ēdienreizēm vai pie tējas tases. Turklāt tajā ir tikai dabiskas un veselīgas sastāvdaļas un tās garšo burvīgi. Palutini sevi ar veselīgu kārumu ik reiz, kad nepieciešams enerģijas lādiņš. 

Sastāvdaļas pamatam

  • 1 krūze pekanriekstu
  • 1/2 krūzes rīvēta nesaldināta kokosrieksta (vai kokosriekstu skaidiņas)
  • maza šķipsniņa Himalaju sāls
  • 4 mīkstās dateles, bez kauliņa, izmērcētas 20 minūtes

Sastāvdaļas pildījumam

  • 1 1/2 krūzes Indijas riekstu, izmērcēti vismaz 4 stundas, ideālā gadījumā visu nakti.
  • 3/4 krūzes svaigi spiestas citrusa augļu sulas (vari aizvietot ar granātābolu, ķiršu, melleņu utt. sulu).
  • Īkšķa lieluma sarkanās bietes gabaliņš krāsai (bietei šeit ir tikai krāsvielas funkcijas, tāpēc to vari izlaist vai aizstāt ar kādi citu dabīgo krāsvielu).
  • 8 mīkstās dateles, bez kauliņa, izmērcētas 20 minūtes.

Sastāvdaļas virsējai kārtai

  • Sarīvēts kokosrieksts
  • Sasmalcināti pekanrieksti

PAGATAVOŠANA

  • Vispirms ietauko formiņu ar kokosrieksta eļļu. Noliec malā. Ja tev nav īpašā mazo kūciņu forma, tu vari izmantot mafinu veidni. 
  • Virtuves kombainā ar S asmeni sasmalcini pekanriekstus, kokosriekstu un sāli, līdz iegūsti vienmērīgu masu.
  • Pievieno dateles un pulsē līdz viss samaisās. Masai ir jābūt drupačainai, taču to saspiežot kopā, tai jāsalīp.
  •  Liec šo masu formiņās kā pamatu. Vienmērīgi sadalot masu, piespiežot to stingri pie pamatnes.

 

  • Pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī kamēr gatavo nākamās kārtas.
  • Liec blenderī  indijas riekstus,citrusu sulu, bieti un dateles un smalcini līdz iegūsti krēmīgu masu: aptuveni 1-2 minūtes. Atkarībā no tava blendera jaudas. 
  • Liec šo masu virsū pamata kārtai un liec saldētavā aptuveni uz 2 stundām.
  • Pēc tam ņem laukā no saldētavas un liec hermētiski noslēgtā traukā. Uzglabā ledusskapī. 20 min pirms pasniegšanas, izņem no ledusskapja un dekorē ar kokosrieksta skaidiņām un pekanriekstiem.

 

Avots un foto: http://www.ohladycakes.com/

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!