<< Visi raksti

Zemeņu krēma kūka vegāniem

0

1944

Ella Woodward @ 2014-06-23

Šī kūka ne tikai brīnišķīgi garšo, bet arī sniedz tavam ķermenim daudz vērtīgu uzturvielu un apmierina tavu kāri pēc saldumiem. Neskatoties uz to, ka krēms nav gatavots no piena produktiem, tas vienalga ir ļoti gards, maigs, salds un viegls un katrā kumosā var sajust burvīgo zemeņu garšu. Kad tu to ēd, ir ļoti grūti noticēt, ka tas ir pagatavots tikai no veselīgām lietām un nesatur nemaz piena produktus un cukuru. Turklāt šī kūka ir patiešām veselīga, tā nesatur gluteīnu, piena produktus un ne tikai uzlabo tavu gremošanas sistēmas funkciju, bet arī nodrošina tevi ar viegli sagremojamu proteīnu, kurš tiek nodrošināts ar pekanriekstu un mandeļu bāzi. Receptē tiek izmantota arī kokosriekstu eļļa, kas ir atzīta par vienu no superfūdiem. Zemenes nodrošina papildus antioksidantus, vitamīnu C un šķiedrvielas. Tik garšīga un tik veselīga! Ir ļoti grūti noteikt, vai šī kūka ir vairāk veselīga, vai garšīga!                   

Sastāvdaļas:

Pamatam:

2 glāzes samaltas mandeles

1 glāze pekanriekstu

2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas

1 glāze dateļu

Vidusdaļa:

1 un ½ tases Indijas riekstu

1 gatavs banāns

1 un ½ glāzes zemenes

5 ēdamkarotes kļavu sīrupa 

                              1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas                                                    

Garnējumam:

1 glāze zemenes

 

Pagatavošana

Sāc ar pamata gatavošanu. Ievieto pekanriekstus un sasmalcinātas mandeles virtuves kombainā un mal līdz izveidojas milti. Apmēram minūti. Pievieno kokosriekstu eļļ un dateles.  Mal 3-4 minūtes, līdz izveidojas lipīga mīkla. Ievieto šo masu ietaukotā kūkas veidnē un liec cepties 180 grādos 20-25 minūtes, līdz virsa sāk palikt brūna. Pēc tam izņem to no krāsns un noliec malā atdzist.

Kamēr pamats cepas, izmazgā virtuves kombainu. Tad ievieto tajā zemenes, banānu, Indijas riekstus, kļavu sīrupu un kokosriekstu eļļu uz 5 minūtēm, lai izveidojas krēmīga, bieza masa.

Kad kūkas pamats ir atdzisis, izņem to no formas un ielej tajā zemeņu krēmu. Tad ievieto to visu ledusskapī vismaz uz stundu.

Pēc tam ņem laukā un garnē ar svaigām zemenēm.

Foto un Recepte  - deliciouslyella

Komentāri

Šim rakstam nav komentāru.

Lai pievienotu komentāru, ir jāielogojas!