9 iemesli, lai nekad nesāktu nodarboties ar jogu

Tie, kas aizrāvušies ar jogu, bieži vien reklamē to pa labi un pa kreisi, pārliecinot un pierunājot apkārtējos iet uz nodarbībām. Notiek tas tāpēc, ka daudziem cilvēkiem tā tik ļoti izmainījusi dzīvi, ka gribas visiem par to pastāstīt.  Bet jogai ir arī „tumšā puse” un eksistē principi, pēc kuriem ar jogu labāk nenodarboties,  lai neiedzīvotos ciešanās.  Yoga Journal ir apkopojis 9 iemeslus, kādēļ tiem,kas vēl nav sākuši nodarboties ar jogu, to nekādā gadījumā nevajadzētu darīt.

Lūk tie:

1. VAKARIŅAS BŪS SABOJĀTAS

Nodarbojoties ar jogu, tu sāc labāk sajust sava ķermeņa reakciju uz ēdienu. Var pat aiziet tik tālu, ka tu sāc atteikties no neveselīgas pārtikas. Ja mīli ātrās uzkodas, tad , iespējams, būs labāk, ja turēsieties no jogas paklājiņa pa gabalu.

2. PIENĀKS GALS NAKTS BALLĪTĒM

Pēc bezmiega nakts, kas pavadīta klubā, agri no rīta atritināt savu jogas paklāju var būt tik pretīgi, ka var sākt agrāk iet gulēt un pārvērsties par „cīruli”. Ardievu klubiem!

3. BEIGSIES DRĀMA

Mīli drāmu? Tad joga nav domāta tev. Grūti dzīvot dzīvi, kas pilna ar melodramatismu, kad esi uzticīgs savai praksei. Tu vari būt tik mierīgs, ka cilvēkiem būs neiespējami ievilkt tevi savās problēmās. Un pat savās īsti tu negribēsi vairs iesaistīties.

4. SAJUTĪSI ATBILDĪBU

Jogas paklājiņš bieži vien spēlē spoguļa lomu, kurā mēs redzam sevi. Un bieži vien nonāc pie secinājuma, ka nav jēgas vainot citus cilvēkus, jo mēs paši esam atbildīgi par sevi.  Tev patīk vainot citus savās problēmās? Tad izlaid jogu!

5. SĀKSI CIENĪT VISUS CILVĒKUS , BEZ IZŅĒMUMA.

Nebūs vairs interesanti smieties par citiem un tenkot. To, kas agrāk bija jautra izklaide, tagad liksies kā zemiska un cietsirdīga rīcība. Sociālā dzīve var nopietni ciest. Un iespējams būs jāšķiras no draugiem, kas ir citādākās domās.

6. JOGA SABOJĀS TAVU GARDEROBI

Agrāk tev bija tik daudz skaistu lietu, bet tagad tikai 1000 bikšu pāri jogai.

7. KĻUSI DAUDZ JŪTĪGĀKS

Jūtīgums pret to, kas notiek ķermenī, nozīmē arī jūtīgumu pret saviem iekšējiem pārdzīvojumiem. Ja tu esi cilvēks, kam patīk bēgt no personīgiem pārdzīvojumiem, tad tev ir jābēg arī no jogas.

8. JOGA ATVĒRS TAVU IEGURNI, PLECUS UN SIRDI.

Paralēli tam, ka tavs ķermenis kļūs lokanāks, arī sirds kļūs mīkstāka un labāka. Tu atvērsieties gan iekšēji, gan ārēji. Joga, tas vispirms ir garīgums, un vairums siržu neizbēg no šādām pārmaiņām.

9. JOGA ATBRĪVOS TEVI NO PAŠIZNĪCINOŠIEM IERADUMIEM

Iespējams, tev pazudīs vēlme iedzert, smēķēt, caurām dienām gulēt uz dīvāna, stresot un tusēt klubos līdz rītam. Ja tev patīk tā dzīve, kuru dzīvo tagad? Tad nesāc nodarboties ar jogu. 

No posts found.