10 lietas, par kurām vienmēr jāatceras

Visu dzīvi tu gaidi kādu, kurš sapratīs un pieņems tevi tādu kāds tu esi. Un tad, kad liekas, ka nav palikusi vairs nekāda cerība, atnāk apziņa, ka tas „kāds” vienmēr ir ar tevi. Un tas esi tu pats. Tikai mūsu rokās ir spēja pieņemt sevi, piedot, priecāties un sapņot. Nolemiet būt laimīgs, apskaujieties, dalieties, vērojiet saulrietu, stādiet kokus un puķes, klausieties mūziku, lasiet grāmatas, nodarbojieties ar jogu. Tieši IZLEMIET- jūsu laimei ir nepieciešams tieši šis apzinātais lēmums. NEVIENS cits, izņemot mūs pašus, nedarīs mūs laimīgus. Tas ir vissvarīgākais princips. Ko vēl vajag atcerēties?

PARETO LIKUMS JEB 80/20

80% no visiem rezultātiem un ieguvumiem dzīvē tikai 20% nāk no jūsu darbības. Liela daļa no tā, ko jūs darāt, nemaz nav tik nepieciešams. Optimizējiet laiku. Aizdomājieties. 80% gandrīz bezjēdzīga darba.  Kuram tur nebija laika mīļākajam hobijam?

PĀRKINSONA LIKUMS

Jūs varat darīt visu ko jums vajag daudz ātrāk. Jo vairāk laika jūs atvēlēsiet kādam uzdevumam, jo vairāk laika tam patērēsiet. Un, ja esat no tiem, kuri visu dara pēdējā brīdī, tad neatkarīgi no tā vai uzdevumam būsiet atvēlējuši mēnesi vai nedēļu, darbs vienalga tika padarīts pēdējās divās dienās.

VISPIRMS DODIET, PĒC TAM ŅEMIET

Tieši tādā secībā, nevis otrādi. Ar laiku iegūsiet vairāk, kā atdevāt. Priecājieties par pasauli. Katru sekundi uz zemes piepildās kāda vēlēšanās. Rīt ar piepildīties jūsējā. Neviens cilvēks, kurš veicis labus darbus, nesaņems atpakaļ mazāk kā ir atdevis.

KĻŪDAS UN NEVEIKSMES – TAS IR LABI

Tie atļauj iegūt vērtīgu pieredzi, uzzināt daudz ko interesantu un kļūt veiksmīgam. Veiksme dzīvē bieži vien atnāk tajā brīdī, kad mēs neesam padevušies neveiksmēm un kļūdām. Veiksme atnāk vien pie tiem, kas ir neatlaidīgi.

IEPAZĪSTIETIES UN KOMUNICĒJIET VIEGLI

Pret jebkuru tikšanos izturieties tā it kā satiktos ar saviem labākajiem draugiem. Ja sāksiet komunikāciju tieši ar šādu attieksmi, tad būsiet daudz pārliecinātāki, daudz atvērtāki un piesaistīsies sev jaunus cilvēkus. Nemaz nerunājot par to, cik svarīgs ir pirmais iespaids.

JŪSU ATTIEKSME IZMAINĪS REALITĀTI

Pesimisms var slēpties zem reālisma maskas. Tieši tādēļ taisnība vienmēr ir Jums. No otras puses, iespējams, labāk, ja mēs ne vienmēr tādi esam, jo ar laiku mēs iemācāmies atrast vien to, ko meklējam.

PATEICĪBA –VIENKĀRŠS VEIDS KĀ JUSTIES LAIMĪGAM

Šis brīnišķīgais līdzeklis atbalsta pozitīvu attieksmi pret apkārtējo vidi, apkārt notiekošo un koncentrējas uz pareiziem mērķiem. Un vēl palīdz darīt laimīgus citus.  Tas attiecīgi dara laimīgus mūs pašus. Emocijas uzlādējas.

NESALĪDZINIET SEVI AR CITIEM

Ja jūs salīdzināt sevi ar citiem, jūs atļaujat savai iekšējai pasaulei kontrolēt sevi. Garastāvokļa svārstības ir nodrošinātas.  Daudz produktīvāk ir salīdzināt sevi ar sevi pašu. Lai redzētu, cik daudz esat pavirzījies uz priekšu un cik daudz esat pārspējis pats sevi.

BAILĒM LIELAS ACIS

80-90% no visa par ko jūs baidāties, nekad nenotiks. Tas viss eksistē tikai galvā. Un pat tad, ja viss notiek tik briesmīgi, tad tas ir tik ļauni , cik ļaunu Jūs to uztverat. Uztraukums ir vien tukša laika tērēšana.

NEUZTVERIET VISU PĀRĀK NOPIETNI

Lielākā daļa šodienas problēmu Jūs vairs neuztrauks pēc gada. Ja pret sevi, savām emocijām un domāt atteiksieties pārāk nopietni, tas novedīs vien pie spēku izsīkuma.  Atslābinieties.  Un Jūsu noskaņojums mainīsies brīnumainā veidā. 

Foto: Oleg Oprisco un Katerina Plotnikova

No posts found.