15 lietas, par kurām mums nav jāattaisnojas un jāatskaitās! Nekad!

1. JUMS NEVIENAM NAV JĀPASKAIDRO JŪSU DZĪVES SITUĀCIJA

Ja jūs dzīvojat civillaulībā, vai arī ar ģimeni pārvācaties no viena dzīvokļa uz otru, vai arī dzīvojat kopā ar saviem vecākiem, kaut jums jau sen nav 20 – jums nevienam nav jāatskaitās, kāpēc jūs rīkojaties tieši tā un ne savādāk. Ja jūs pilnībā kontrolējat savu dzīvi, tas nozīmē, ka jums ir personīgie iemesli to saglabā tieši tādu. Turklāt par šiem iemesliem jums nevienam nav jāatskaitās.

2.JUMS NEVIENAM NAV JĀIZSKAIDRO SAVAS DZĪVES PRIORITĀTES

Jums ir savas personīgās domas par to, ko ir iespējams darīt jūsu tuvinieki laimei un komfortam. Tieši tā ir jūsu prioritāte. Tā kā mēs visi esam unikālas personības ar atšķirīgiem uzskatiem, sapņiem un mērķiem, viena cilvēka prioritātes noteikti atšķirsies no citas personas prioritātēm. Jūs pats nosakāt savas, un par tām jums nevienam nav jāatskaitās.

3.JUMS NAV JĀATVAINOJAS, JA JUMS NAV ŽĒL

Ja jūs nenožēlojat savu rīcību un joprojām uzskatiet, ka kādam nebija taisnība, vai arī īpaši nealkstat piedošanu, jums nav jāatvainojas. Daudzi cilvēki cenšas pēc iespējas ātrāk par visu atvainoties, lai ātrāk sadziedētu rētas, kuras vēl nav gatavas šādai „dziedināšanai”. Tas var tikai pasliktināt stāvokli. Jums patiešām nav jālūdz piedošana, ja nejūtaties vainīgs.

4.JUMS NEVIENAM NAV JĀATVAINOJAS PAR LAIKU, KO PAVADAT VIENATNĒ

Daudzi baidās izskatīties „rupji”, „antisociāli” vai „vīzdegunīgi”, ja atceļ plānus vai atsakās no ielūguma tāpēc, ka viņiem nepieciešams kādu brīdi pabūt vienatnē ar sevi, lai atslābinātos, „uzlādētos” vai vienkārši palasītu labu grāmatu.  Patiesībā tāda veida vientulība ir pilnīgi normāla prakse, kura ir nepieciešama lielākai daļai no mums. Sniedziet sev šo iespēju un neiespringstiet par to, ko nodomās citi.

5.JUMS NAV JĀPIEKRĪT CITU PERSONISKIEM UZSKATIEM 

Tikai tāpēc, ka kāds aizrautīgi stāsta par savu pārliecību, jums nav jāsēž un jāmāj ar galvu. Ja jūs nepiekrītat šīm idejām, nav godīgi attiecībā pret citiem un sevi izlikties, ka jūs tām piekrītat. Labāk mierīgi iebilst, nekā uzkrāt sevī neapmierinātību un vilšanos.

6.JUMS NAV JĀSAKA „JĀ”

Jums ir tiesības teikt nē, ja piekrišanai nav spēcīgu iemeslu. Vislielākos panākumus visās sfērās iegūst tie cilvēki, kam piemīt spēja atteikties no visa, kas nav viņu prioritāte. Atzīstiet citu cilvēku laipnību un esiet pateicīgs, bet droši sakiet „nē” visam, kas jūs novirza no galvenajiem mērķiem.

7.JUMS NAV JĀATTAISNOJAS PAR SAVU ĀRIENI

Jūs varat būs slaids vai pilnīgs, garš vai īss, simpātisks un visparastākais, bet jums nevienam nav jāpaskaidro, kāpēc jūs izskatāties tieši tā. Jūsu āriene ir tikai jūsu darīšana, šeit jums ir jāatskaitās tikai sev pašam. Neļaujiet ārējam izskatam noteikt jūsu pašvērtējumu.

8.JUMS NEVIENAM NAV JĀATSKAITĀS PAR SAVU GAUMI ĒŠANĀ

Ir noteikti produkti, kuri jums nepatīk dažādu iemeslu dēļ –sākot ar garšas īpašībām un to ietekmi uz jūsu ķermeni un veselību. Ja kāds jums piesienas ar jautājumiem, kāpēc jūs ēdat vai neēdat tos vai citus produktus, nepievērsiet tam uzmanību, bet atbildiet, ka jūs jūtaties labi ievērojot šādus ēšanas paradumus.

9.JUMS NEVIENAM NAV JĀATSKAITĀS PAR SAVU SEKSUĀLO DZĪVI

Ja jums ir tuvas attiecības ar pieaugušu cilvēku, un tās notiek pēc abpusējas vēlēšanās, tad nevienam nav daļas par to, kur un kā jūs dzīvojat savu seksuālo dzīvi. Jūs varat būt saderināts, tie var būt gadījuma sakari, vai arī eksperiments ar jūsu dzimuma partneri. Līdz brīdim, kamēr jūs izbaudāt šīs attiecības, tā ir tikai un vienīgi jūsu darīšana.

10.JUMS NEVIENAM NAV JĀPASKAIDRO JŪSU KARJERAS VAI PRIVĀTĀS DZĪVES IZVĒLES

Reizēm apstākļi spiež mums izvēlēties starp privāto dzīvi un karjeru. Šādi lēmumi ne vienmēr ir viegli un beigās jūs varat priekšroku dot darbam, ne tāpēc, ka jūs nerūpējaties par savu ģimeni, bet tāpēc, ka šī izvēle sniegs jums drošību nākotnē. Jebkurā gadījumā, jums nav jāpaskaidro apkārtējiem, kāpēc jūs priekšroku dodat darbam vai otrādi – ģimenei. Ja esat pārliecināts par savu izvēli, viss ir tā kā tam jābūt.

11.JUMS NAV JĀPASKAIDRO SAVI POLITISKIE VAI RELIĢISKIE UZSKATI

Ja esat demokrāts, republikānis, katolis, protestants vai musulmanis –tā ir jūsu personīgā izvēle. Jums nav jāpaskaidro sava ticība. Kad kāds nevar jūs pieņemt tādu kāds jūs esat, tā ir viņa, ne jūsu problēma.

12.JUMS NAV JĀPASKAIDRO KĀPĒC ESAT VIENTUĻŠ

Tas, vai jūs esat precēts vai brīvs, ir tikai jūsu darīšana. Vientulība nav personības trūkums. Jums ir brīva izvēle stāties attiecībās vai nē.  Tikai atcerieties, jūs – tas neesat jūsu ģimenes stāvoklis. Nevajag līmēt uz sevis un citiem nevajadzīgas sociālas etiķetes.

13. JUMS NAV AR KĀDU JĀTIEKAS TIKAI TĀPĒC, KA JŪS PALŪDZA 

Kāds var būt mīļš un simpātisks, bet jums nav jāiet ar viņu uz randiņu. Ja sirds dziļumos jūs jūtat, ka šī tikšanās jums nav vajadzīga, tad neejiet uz to. Atrodiet iemeslu atteikumam un nemainiet savu lēmumu.

14.JUMS NAV NEVIENAM JĀPASKAIDRO SAVA IZVĒLE PAR LAULĪBU

Neatkarīgi no tā vai jūs gribat apprecēties un radīt bērnus, vai būt brīvs un bez bērniem, tas ir jūsu lēmums. Pat tad, ja jūsu vecāki murgo caurām diennaktīm par mazbērniem, viņiem būs jāsamierinās ar jūsu dzīves izvēli, lai cik grūti tas arī nebūtu.

15.JUMS NAV JĀPASKAIDRO SAVA PARTNERA IZVĒLE  

Reizēm cilvēki izsaka netaktiskas piezīmes par jūsu romantiskajām attiecībām. Pavisam noteikti ir bijuši gadījumi, kad kāds izsakās, ka jūs neesat “ideāls pāris” vai ka jums ir jāpameklē kāds labāks. Lai vai kā, jums nav neviens jāklausa un sava rīcība nav jāmotivē izejot no citu padomiem. Veiciet savus lēmumus un pieļaujiet savas kļūdas, jo tā arī ir īstā dzīve. 

Foto: https://tinybuddha.com/

No posts found.