Kas ir laime?

Kas spēj darīt Jūs laimīgus? Kas spēj Jūsos radīt laimi? Kāpēc mēs esam nelaimīgi, ja reiz esam radīti pēc Dieva līdzības? Es zinu, ka nauda nevienu nedara laimīgu. Nauda nenosaka virzienu, bet spēj palīdzēt kaut kam notikt.  Nauda ir tas, ko tā dara. Virziens vienmēr izriet no personiskās ticības. Ja Jūsu ticība ir vērsta uz Dharmu, tad viss notiks saskaņā ar Dharmu.  Ja Jūsu ticība ir vērsta uz maiju, tad viss tiks virzīts uz maiju. Kādreiz es biju nekas, arī tagad es esmu nekas, bet esmu sapratis vienu lietu – jūsu nākotne nav manī.

Attiecīgi, man ir jāatstāj mantojums, kas jūs vadīs.

Ticība pasludina, bet būtība piepildās un sniedz baudījumu. Tā nav tā pasaule, kurā Jums ir jācīnās par izdzīvošanu un jāpelna nauda.  Viss atnāks tad, kad tam būs jāatnāk. Šī pasaule ir kalpošana. Un pati maija kļūst par kalpu, lai kalpotu tiem, kas mīl Dievu. Es esmu ķermenis, es esmu prāts, es esmu dvēsele, esmu vīrietis, esmu laimīgs cilvēks, esmu nelaimīgs cilvēks, esmu liels cilvēks vai mazs cilvēks, es neesmu cilvēks, es esmu katrs cilvēks. Nav nekādas atšķirības.

Kas ir cilvēka ienaidnieks? Bailes no nezināmā, bailes no rītdienas. Ja Jūs baidāties no tā, Jūs nekad nespēsiet izbaudīt nākamo dienu, kurai jādara Jūs laimīgāku; dienu, kura Jums jāpieņem; diena, ar kuru Jums ir jāsatiekas; šīs bailes arī ir Jūsu īstais ienaidnieks.

Jums ir ausis, bet jūs nedzirdiet. Jums ir acis, bet jūs neredziet. Jums ir deguns, bet jūs neelpojat. Vai jūs elpojat apzināti? Nē! Tas notiek automātiski! Dzīve bezgalībā ir dzīve bez bailēm. Tajā nav nekādu grūtību. Mums pilnīgi nemaz nav bail, ar mums nekas nenotiks. Esmu pārliecināts. Vai jūs spējat noticēt tam, ka es nekad nemiršu? Jūs zināt, ka šis ķermenis neko nenozīmē? Šis ķermenis neesmu es. Es neidentificēju sevi ar šo ķermeni. Absolūti neidentificēju.

Laime ir jūsu tiesības kopš dzimšanas, taču tā atnāk vien pie tā skolnieka, kuram ir disciplīna. Tie, kuri netiecas pēc disciplīnas, nevar būt laimīgi. Tā ir tehnoloģija.

Tiklīdz jūs nonākat bezgalībā un esat ar bezgalību, pasaule kļūst spilgta, brīnišķīga un tās ir jūsu tiesības no dzimšanas, būt šajā pasaulē un  izbaudīt to.

Vai esat kādreiz ieguvuši pienu no smiltīm? Vai varat to? Nē, nespējat! Jūs nespējat būt vesels, laimīgs un svētīts bez dharmas. Jūs nevarat. Ko gan nozīme būt laimīgam, veselam un svētītam? Tā ir iespēja būt brīnišķīgam.  Jums ir šī iespēja būt veselam, laimīgam un svētītam. No kaut kurienes rodas situācija, jūtas, kaut kādas atmiņas. Ceriet. Atcerieties, ka jūsu privilēģija arī ir jūsu tiesības, un, ka dzīves mērķis ir būt veselam, laimīgam un svētītam.  Neaizmirstiet par to. Ja negribat to mācīties pie manis, man vienalga. Bet, lai kur jūs nebūtu, ja jūs iemācīsieties būt veseli, laimīgi un svētīti, beigu beigās sapratīsiet dharmu. To, ka dharma ir tas, kur mēs visi atrodamies.

Mēs cenšamies, un tik ilgi, kamēr mēs cenšamies, ar mums viss ir kārtībā. Mēs neesam pārstājuši strādāt pie tā, mēs neesam atmetuši cerības, mēs nepadodamies. Un tāpēc vissvarīgākā un varenākā šī laika mantra ir „turieties! Turieties un jūs atbalstīs, bet viss pārējais ir dzīves sīkumi.  „Turieties” nav nemaz tik maza mantra. Ja kādreiz jūs vēlēsieties uzzināt, kas jūs esat, un sajust savu būtību un to, kur atrodaties, turieties, lai vai kas arī atklātos. 

Izvilkums no Yogi Badžana 1979.gada 27.marta lekcijas.

Avots: https://www.3ho.org/articles/yogi-bhajan-lecture-what-happiness

Foto: Antonio Rodrigez

No posts found.