Visi cilvēki nav vienādi

Cilvēka personība mazliet atgādina kurpi: mums vajadzīgais lielums nekādi nav no mums atkarīgs; tiesa, ir iespējams uzvilkt lielāku vai mazāku, bet ērti mēs tad nejutīsimies. Dažiem cilvēkiem patīk uzstāties publikas priekšā, jo viņus tas patīkami uzbudina, turpretī citus jebkura uzstāšanās šausmina. Daži cilvēki, kam nosliece uz matemātiku, var gadiem ilgi studēt kādu vienādojumu un par to tīksmināties, turpretī citiem tas būtu bezgala garlaicīgi. Noskaidro, kas tu īsti esi, kāda ir tava personība, un tad izraugies sev piemērotāko dzīves ceļu!

Vai ik dienu kāds no viņa klientiem kategoriski atsakās ielaisties ar viņu darīšanās. Daži pat spļauj viņam sejā.

Tomēr fotogrāfam Džīnam Dīeram viņa darbs ļoti patīk.

Džīns ir darinājis simtiem bērnu portretu un apguvis simtiem triku, lai liktu mazajam pasmaidīt. Džīns ir visu jokaino trokšņu un grimašu speciālists.

“Kad beidzu darbu, gan vecāki, gan bērni parasti ir pārguruši. Un parasti tā ir zīme, ka darbs izdosies,” Džīns stāsta.

Turklāt Džīns ir atklājis, ka reizēm veiksme slēpjas ne vien mākā piedabūt mazo uz smaidīšanu, bet arī prasmē nofotografēt bērnu sapīkušu. “Reiz man vajadzēja fotografēt kādu puišeli, kas neparko nevēlējās manās spēlītēs piedalī­ties. Viņš pat neparaudzījās uz mani, visu laiku tikai blenza grīdā.” Tad Džīns notupās un fotografēja bērnu no apakšas – tādā leņķī, kādu vēl nekad nebija izmantojis. Tās kļuva par viņa labākajām fotogrāfijām.

Pēc Džīna domām, šim darbam vajadzīgas divas svarīgas īpašības. “Nepietiek piestiprināt virs durvīm izkārtni un paziņot: es esmu fotogrāfs! Vajadzīga liela enerģija un pacietība, kā arī māka tvert īsto mirkli.”

Mūža gaitā dažādos tā posmos cilvēka personība savā dziļākajā būtībā paliek nemainīga – tāda, kāda tā izveidojusies ap 16 gadu vecumu. (Bārto, 1998)

Foto: https://www.deviantart.com/dinhosaur/art/Iris-624147971

No posts found.