10 labas vietas, kur apcerēt nākotnes plānus

1. Pludmale. Pēcpusdiena tukšā liedagā, vējam svilpojot un viļņiem bangojot pret krastu, un jūsu domām galvā darbīgi rosoties, var dot lieliskus rezultātus.

2. Vilciens. Netērējiet laiku, lasot žurnālu, labāk ņemiet pildspalvu un piezīmju blociņu un pārdomājiet sava nākotnes plāna posmus!

3. Konference. Ja jums jāsēž pilnā zālē kopā ar daudziem citiem ļaudīm, klausoties garlaicīgu referātu, labāk ir “atslēgties” un pārdomāt savas problēmas. Labāk tā nekā snauduļot vai vienkārši mocīties bezdarbībā.

4. Dārzs. Ja jums ir dārzs, jūs jau zināt, cik jauki ir tajā visu pārdomāt, priecājoties par apkārtnes skaistumu. Ja dārza nav, kāpēc gan jūs nevarētu aiziet uz parku?

5. Jumta terase. Ja iespējams, kādu laiku uzturieties tādā vietā, no kurienes paveras plašs skats uz apkārtni. Tas ļoti palīdz sakārtot domas.

6. Kafejnīca. Vistrokšņainākā kafejnīca var būt lieliska vieta pārdomām. Daudz ļaužu visapkārt, visi aizņemti ar savām darīšanām – tas ļauj noslēgties sevī un mudina domāt par sevi un saviem plāniem.

7. Pie gludināmā dēļa. Rokas aizņemtas, bet prāts brīvs! Gludināšana, šī vienkāršā, ierastā nodarbe, ļauj pārdomāt to, kas turpmāk darāms.

8. Vanna. Laiskošanās siltā vannā, ja neviens netraucē, ir lieliska iespēja pārdomāt dzīvi.

9. Lidosta. Apsēdieties tādā vietā, no kurienes redzami lidmašīnu ierašanās un aizlidošanas ekrāni! Pavērojiet arī pasažierus! Iztēlojieties, uz kurieni un ar kādu mērķi viņi varētu doties! Ko jūs darītu, nokļuvis tur, kurp dodas viņi? Šādi var rasties jauni mērķi un jaunas idejas.

10. Sena muiža. Pastaigājiet pa kādu no tām senajām celtnēm, kuras atvērtas apmeklētājiem! Pavērojiet, kā agrāko gadsimtu cilvēki demonstrēja dzīvē gūtos panākumus! Tad atrodiet parkā klusu vietiņu, lai apsēstos un apdomātu, kā jūs pats uzlabosiet savu dzīvi.

Prioritāšu noteikšana

Nevar mainīt visu uzreiz, tāpēc ir jānosaka, kas darāms vispirms. Skaidrs, ka vispirms jāķeras pie tā, kam iespējams atlicināt laiku, tomēr, īstenojot “daudzu mazu solīšu” taktiku, būs iespējams panākt uzlabojumus vairākās dzīves jomās vienlaikus. Ir daudz apstākļu, kas noteiks jūsu prioritāšu izvēli. Lūk, daži no tiem!

Roberta Eštona grāmatas fragmenti

No posts found.