10 veidi, kā var izpausties jūsu personiskie panākumi

1. Nauda. Vairums cilvēku sāk tieši ar to, bet īstenībā, ja cilvēkam naudas pietiek, tas vien viņu nepadara laimīgāku.

2. Mīlestība. To nu tiešām varētu uzskatīt par vissvarīgāko panākumu veidu! Mīlēt var gan dzīvesdraugu, gan bērnus, gan mājdzīvnieciņus vai pat kādu dabas stūrīti. Dzīve bez mīlestības šķiet tukša.

3. Veselība. Ir ļoti svarīgi, ka nav jācieš sāpes un jācīnās ar kādu bīstamu slimību. Cilvēkam ar vāju veselību izpratne par panākumiem var ļoti atšķirties no citu cilvēku izpratnes. Daudzi cilvēki pat ļaunas slimības pēdējās fāzēs izvirza un pat sasniedz noteiktus mērķus.

4. Ērtības. Cilvēka ķermenis vislabāk funkcionē tad, ja ir apmierināta vajadzība pēc pārtikas, siltuma un atpūtas. Ērts mājoklis ir ārkārtīgi svarīgs.

5. Izglītība. Vidusskolā un augstskolā cilvēks iemācās mācīties; arī pēc mācību iestāžu beigšanas šo procesu nevajadzētu pārtraukt. Mācību process veicina domāšanu un dzīvesprieku, rada jaunas intereses.

6. Jautrība. Bezgala daudziem cilvēkiem ir ieaudzināts, ka dzīve nav domāta izklaidei, bet gan tikai un vienīgi pienākumu veikšanai. Paredzēt laiku izklaidei ir tikpat svarīgi kā paredzēt laiku visam pārējam.

7. Došana. Dīvaini, bet senais teiciens par to, ka labāk ir dot nekā ņemt, nudien ir patiess. Atrodiet laiku, lai palīdzētu citiem, un priecājieties, ja arī viņi gūst panākumus!

8. Balvas. Tikai retais no mums saņems valdības ordeni, tomēr atzinība par paveikto ir svarīga mums visiem. Dažreiz pietiek ar “paldies”!

9. Pārmaiņas. Viss mainās, un tā tam arī jābūt. Plānojiet savas dzīves pārmaiņas un šajā ceļā rūpīgi izmēriet katru soli! Jo īsākus soļus spersiet, jo drīzāk tiksiet uz priekšu.

10. Lietas. Ir tīkami iegādāties jaunas lietas, tomēr nav gluži pareizi mērot savus panākumus ar to, ko spējat nopirkt. Varbūt “lieta”, kas sagādās jums vislielāko prieku, būs kartīte ar pateicības vārdiem no kāda, kuram būsiet palīdzējis.

Dažās no šīm jomām jūs jau varbūt uzskatāt sevi par veiksminieku vai vismaz jūtaties apmierināts. Īstenībā, ja jūtaties kaut vai tikai apmierināts, varat uzskatīt, ka jums ir ļoti veicies. Taču noteikti būs arī tādas jomas, kurās jūs vēlēsieties gūt lielākus panākumus.

Izlemiet, ko vēlaties panākt!
Jūsu uzdevums tagad ir noskaidrot, kāpēc jūs vēlaties to, ko vēlaties, – kā lietas, tā pieredzējumus. Pajautājiet sev: ko es vēlos mainīt un kāpēc? Jums jājūtas pārliecinātam, ka jūsu vēlmes un mērķi tiešām ir jūsu paša, nevis vienkārši “nošpikoti” no citiem cilvēkiem. Ja izvirzīsiet šādus “nošpikotus” mērķus, tad, arī tos sasniedzis, iespējams, laimīgāks Piemēram, jūs varat vēlēties braukt ar sporta auto vai iemācīties vadīt autobusu. Kā viens, tā otrs ir teicams mērķis, bet vienīgi tad, ja pats īsti saprotat, kāpēc tas jums ir svarīgs. Ir jāizprāto, ko īsti vēlaties panākt.

Roberta Eštona “Dzīves plāns” grāmatas fragmenti

No posts found.