Runāšana – vislielākais enerģijas zaudēšanas iemesls

Visos austrumu filosofijas avotos ir minēts fakts, ka mēs zaudējam savu enerģiju caur runāšanu.

Runa ierobežo cilvēku. Par cilvēku mēs spriežam pēc viņa runas. Runa ir tas, kas rada pirmo priekšstatu par cilvēku. Tas ir tik svarīgi, ka ar to ir jāsāk.

Runai piemīt ļoti liela un spēcīga enerģija. Pēc statistikas datiem, varam secināt, ka 90% visu strīdu notiek tāpēc, ka cilvēki viens otram saka riebīgas lietas. Aizvainojums un baumas var izjaukt jebkuru draudzību. Tikai 3 minūtes naida var pārtraukt draudzību, kas ilgusi 10 gadus. Vārdi –tā ir darbība! Tie ļoti spēcīgi ietekmē mūsu karmu. Aizvainošana un apvainošana iznīcina labo karmu.  

Amerikāņi ir veikuši izmeklējumus un noskaidrojuši, ka visveiksmīgākie ir tie cilvēki, kuriem ir maiga un patīkama runas maniere, un kuri spēj labi pamatot savu viedokli. Tie, kuri nespēj kontrolēt savu runu, ieņem zemākās vietas hierarhijā.

Mēs pret savu runu izturamies necienīgi. No tā rodas daudzas problēmas. Kad mēs kritizējam citus, mēs paņemam no viņa daļu viņa sliktās karmas, un atdodam viņam daļu savās labās karmas. Mēs 1o minūtes kādu aprunājam, nosaucam par „cūku, bet pēc kāda laika pašu uzvedamies vēl sliktāk. Un otrādi. Mēs uzņemam sevī tās cilvēka īpašības, kuras kritizējam vai slavējam. Tāpēc ir tik svarīgi runāt par svētajiem un Dieviem. Tas ir vistiešākais veids kā iegūt dievišķas īpašības. Kas mums traucē to darīt? Tikai egoisms, lepnums un skaudība. ”

Rami Blekts

No posts found.