Kad kundalinī sasniedz trešo čakru

MANIPURA – ČAKRA

Muguras smadzeņu daļa, kura atrodas jostasvietas apvidū, izvieto sevī pakešu programmas, kas sanskrita valodā tiek nosauktas par Manipura – čakru (nabas čakra). Mugurkaula jostasvietas daļa sastāv no pieciem skriemeļiem. Manipura – čakra vai nabas čakra izvietota nabas apvidū, manipura – čakra ir trešā pēc kārtas čakra no Muladharas – čakras. Manipura – čakras simboliskais izvietojums -tas ir tumšas krāsas mākoņu aplis ar desmit spilgti gaiši zilas krāsas Lotosa ziedlapiņām. Šīs desmit ziedlapiņas vibrējot izdod desmit dažāda veida enerģijas, kuras pa desmit Nadi kanāliem nonāk vēdera dobuma orgānos, kuri izvietoti augstāk par nierēm, bet zemāk par sirdi un plaušām un no Manipura – čakras stāvokļa ir atkarīgs šo orgānu stāvoklis. Tāpat no Manipura – čakras stāvokļa ir atkarīga cilvēka griba un viņa intelekts.

Likteņa plānā no Manipura – čakras stāvokļa atkarīgs cilvēka materiālais un sociālais stāvoklis.

Vibrācijas, ko rada trešās čakras Lotosa ziedlapiņas, izsaka sanskrita sekojošos burtus: DAM, DHAM, NAM, TAM, THAM,

DAM, DHAM, NAM, PAM UN PHAM.

Katra ziedlapiņa iemieso kaut kādu aspektu no Senā Šivas. Trešās čakras vidū ar virsotni uz leju izvietots trijstūris. Trešās čakras elements ir uguns, tāpēc trijstūris ir sarkanā krāsā. Trijstūra virsotnes virziens rāda, ka trešās čakras enerģija virzīta uz leju.

Galvenā trešās čakras Bidža-skaņa ir RAM. Ja šī skaņa RAM tiek izteikta pareizi, tad tā paaugstina gremošanas, uzsūkšanas un asimilēšanas spēku un veicina ilgdzīvošanu.

Ugunij ir tipiska tiekšanās uz augšu un, ja pareizi tiek izrunāta skaņa RAM, tad Manipura – čakras liesmas celsies uz augšu.

Bidža – skaņas RAM nēsātājs ir auns – kā uguns Dieva Agni pārvietošanas līdzeklis. Cilvēkam, kam pārsvaru guvusi trešā čakra, auns izsaka viņa fizisko spēku un spēju pārvarēt šķēršļus ar triecienu. Cilvēks ar trešās čakras pārsvaru dzīvo aktīvu sabiedrisko dzīvi un virzās uz savu mērķi kā auns, tas ir, neaizdomājoties par sekām. Tāda cilvēka gaita ir lepna, viņš ir apreibināts ar godkāri un ļoti pārņemts ar to, lai sekotu modes tendencēm un dzīvotu atbilstoši laika prasībām. Galvenā Dievība trešajā čakrā ir Senais Šiva, kurš izsaka iznīcināšanas spēku. Viņam ir kamparzila āda un sirma bārda. Savā dusmu pilnā izskatā, ierīvēts ar pelniem, viņš sēž uz tīģera zelta ādas. Tīģeris simbolizē saprātu.

Cilvēks ar trešās čakras pārsvaru pakļauj apkārtējos ar savu dusmu spēku. Šai čakrai ir atbilstošs veca, nolemta cilvēka veidols. Šīs čakras cilvēka galvenais darbības stimuls ir vēlme pašapliecināties, vēlme gūt atzinību, nemirstība, ilgdzīvošana un vara. Viņam ir liegta tieksme pašaizliedzīgi kalpot ģimenei un draugiem, jo viņš darbojas tikai savā labā.

Trešās čakras Dieviete ir Lakini. Lakini Dievietei ir trīs galvas. Dievietes skatiens ir virzīts uzreiz uz trim plāniem: fizisko, astrālo un mentālo. Lakini pieder neatkarība un uguns, viņai ir tumša āda, viņas sari ir dzeltenā krāsā. Vienā no četrām rokām Lakini tur pērkona bultu vai vadžru, kas norāda kā uz uguns elektrisko dabu, tā arī uz izejošu no ķermeņa fizisko siltumu. Otrā Dievietes rokā stingri tiek turēta bulta, kura izšauta no Kamas (otrās čakras erotiskās mīlestības Dieva) loka. Šīs bultas lidojums uz mērķi ir rosinošs spēks izrietošās virzības enerģijai. Uz trešās rokas plaukstas kvēl liesmu mēles. Lakini ceturtā roka salikta bezbailības mudrā.

Noteiktā darbība šajā čakrā nodrošina zināšanas fizioloģijā, ķermeņa iekšējo funkciju izpratni un iekšējās sekrēcijas funkciju ietekmi uz cilvēka emocijām. Koncentrēšanās uz Muladhara -čakru pasargā cilvēku no problēmām, kad netiek pārstrādāta barība, aizcietējumiem un jebkurām zarnu trakta slimībām un garantē ilgu un veselīgu dzīvi. Cilvēks tiek atbrīvots no egoisma un iegūst spēku pasaules veidošanai un iznīcināšanai. Cilvēks iegūst organizatora un vadītāja spējas. Viņš kontrolē savu runu un iemācās efektīvi izteikt savas domas. Cilvēks ar trešās čakras pārsvaru kāro pēc vienpersoniskas varas un atzīšanas, pat ja tas nodara ļaunumu viņa ģimenei un draugiem. Naktī šāds cilvēks sešas līdz astoņas stundas guļ uz muguras.

Lai savā dzīvē sasniegtu līdzsvaru, cilvēka darbībai jābūt orientētai uz nesavtīgu kalpošanu, nevis uz apbalvojumu. Labdarība cilvēkam attīra ceļu un tuvina viņu patiesai apskaidrībai.

Kad Kundalini ieiet trešā čakrā, jogs iegūst spējas atrast slēptākos dārgumus un atbrīvoties no visām slimībām. Viņš pilnībā pārstāj baidīties no uguns, pat ja viņu iemet degošā ugunī, viņš paliks neskarts, bez tam, viņam pilnībā izzūd nāves bailes.

No posts found.