Kad Kundalinī sasniedz Višuddha čakru?

VIŠUDDHA – ČAKRA

Višuddha – čakra vai kakla čakra koncentrējusies pašā muguras smadzeņu augšējā daļā, kas izvietojusies mugurkaula kakla apvidū un sastāv no septiņiem skriemeļiem. Programmu paketes, kas atrodas pašā muguras smadzeņu augšējā daļā, veselības plānā pārvalda un uztur visus cilvēka orgānus, kuri atrodas augstāk par sirdi: tās ir plaušas, bronhi un tā tālāk. Višuddha – čakras centrs atrodas pie kakla pamatnes, tāpēc skaņas, cilvēka runa, viņa vārdi ir atkarīgi no šīs čakras stāvokļa.

Likteņa plānā no Višuddha – čakras stāvokļa atkarīga cilvēka komunikabilitāte. Jogas piekto čakru sauc par rakstura čakru.

Višuddha – čakras elements ir ēteris, tas ir materiālās pasaules piektais elements.

Višuddha – čakras simboliskā interpretācija ir Lotoss, kas sastāv no sešpadsmit ziedlapiņām, ziedlapiņas ir dūmakaini – violetā krāsā. Lotosa aplis ir baltā krāsā, apļa iekšienē esošais pusmēness ir sudraba krāsā. Pusmēness simbolizē tīrību, jo Višuddha – čakras viens no svarīgākajiem aspekts ir attīrīšanās. Sudraba pusmēness ir tīrā kosmiskā skanējuma simbols. Piektā čakra ir mājoklis skaņai ķermenī.

Gaišredzība, ekstrasensorika, telepātija ir saistīti ar noteiktiem Mēness aspektiem. Sudraba pusmēness ir tīrības simbols, tāpēc, lai sasniegtu noteiktas neordināras spējas, tai skaitā arī citu cilvēku domu lasīšanu, ir nepieciešama energoķermeņa attīrīšana.

Piektajā čakrā apstājas posmsecīga čakru ziedlapiņu palielināšana. Piektā čakra saņem enerģiju no sešpadsmit dimensijām.

Kad Kundalini sasniedz piekto čakru, jogam parādās spējas redzēt kauzālo, nemateriālo pasauli (Akašu). Piektajā čakrā visi zemāko čakru elementi – zeme, ūdens, uguns un gaiss – attīrās līdz savai tīrākai būtībai un izkūst Akašā. Višuddha – čakra ir tempļa virsotne, kas iekļauta cilvēka ķermenī.

Bidža – skaņas uz Višuddha – čakras sešpadsmit Lotosa ziedlapiņām: AM, AM, IM, UM, UM, RIM, RIM, LIM, LIM EM, AIM, OM, AUM, AM, AHAM.

Galvenā Višuddha – čakras Bidža – skaņa ir skaņa HAM. Ja šo skaņu HAM izrunā pareizi, tad tā izsauc vibrācijas smadzenēs un palielina mugurkaula smadzeņu šķidruma plūsmu kakla apvidū, kas balsij piedod maigumu un melodiskumu.

Ja Kundalini ir iegājis piektajā čakrā, tad tāds cilvēks ar savu balsi ir spējīgs izmainīt cilvēku personības un saprātu, ar savu balsi caurstrāvojot viņu sirdis.

Šī tīrā skaņa atstāj uz klausītājiem tādu iespaidu, ka reāli izmainās viņu dzīves likteņi un viņi atbrīvojas no materiālajām piesaistēm. Bidži – skaņas HAM nēsātājs ir zilonis Gadža, zālēdāju dzīvnieku vadonis. Viņa āda ir dūmakaini pelēkā krāsā – mākoņu krāsā. Zilonis ir pats senākais zīdītājs uz Zemes. Zilonis sevī nes vispilnīgākās zināšanas par Zemi, zālājiem un augiem. Šis dzīvnieks var būt kā paraugs pacietībai, labai atmiņai, pārliecībai un harmonijas ar Dabu baudīšanai.

Atšķirībā no pirmās čakras simbola, Airavatas ziloņa, kam piemīt septiņi snuķi, Gadža zilonim tikai viens snuķis, kas simbolizē skaņu. No Airavata ziloņa septiņiem snuķiem ir palicis tikai viens snuķis – tikai tīrs atbrīvojošs skanējums.

Piektās čakras Dievība ir Paņčavaktra – Šiva, tai ir zila āda un piecas galvas, kuras iemieso smaržas, garšas, pieskārienu, skanējuma un tā, kas ir redzams acīm, saskaņu, kā arī piecu elementu to vistīrākajā formā saplūšanu. Sākot no malējās labās galvas, Šivas atspulgi simbolizē šādus viņa aspektus: Aghora – šis aspekts kalpo fiziskās pasaules visu trūdošo miroņu sadedzināšanai, viņa ovālā seja un niknumā plati atvērtās acis uzdzen bailes; Išana – šis aspekts ar ovālu seju pārstāv ūdens elementa dabu; Mahadeva – centrālā galva, arī ar ovālu sejas formu, ir ar Zemes elementa dabu; Sada – Šiva ir ar kvadrātveida seju, kas ļauj viņam izplatīties visos virzienos, viņa daba ir saistīta ar gaisa elementu; Rudra, Dienvidu pārvaldniece, ir ar trijstūra sejas formu, viņai atbilstošs ir ūdens elements.

Paņčavaktrai ir četras rokas. Ar vienas no labās rokas žestiem viņa dāvina bezbailību, tai pašā laikā otrā labā roka guļ uz ceļgala, turot rožu kroni. Viena kreisā roka satricina klusumu ar nepārtraukti skanošām bungām, kas simbolizē skaņu AUM. Kreisajā rokā atrodas trejžuburis, Šivas zizlis.

Paņčavaktru var vizualizēt piektā čakra Liela Skolotāja veidolā, vai Visaugstākā Guru veidolā. Visi elementi šeit saplūst vienotā’veselā, bet cilvēciskās eksistences plāns tiek sasniegts visā tā pilnībā. Tādu mūžīgo zināšanu apziņa tiek panākta pēc tam, kad Kundalini ir pārvietojies augstāk, uz sesto čakru. Līdzsvarotība, kas ķermenī tiek sasniegta ar visu elementu harmonizāciju, palīdz sasniegt svētlaimīgas nedivkosības stāvokli. Pateicoties noteiktām praksēm, uz Paņčavaktras cilvēks paceļas uz augšu un attīrās no negatīvās kannas, viņš mirst pagātnei un piedzimst no jauna. Piektās čakras Dievība ir Šakini, viņai ir bāli rozā āda, viņa ir ieskauta debess zilā sari ar zaļo korseti. Viņa sēž uz rozā Lotosa pie sava piecgalvīgā valdnieka Šivas kreisās rokas. Šakini cilvēku apveltī ar visām augstākajām zināšanām un spējām. Šakini četrās rokās ir šādi priekšmeti: galvaskauss – kā atsvešinātības no iluzorās pasaules jutekliskās uztveres; ankušu –spieķis ar kura palīdzību viņa tiek galā ar ziloni Gadžu (cilvēka saprāta zilonis var būt augstprātīgi neatkarīgs un saindēšanās ar nepatiesām zināšanām dēļ var kustēties nepareizā virzienā); raksti, kuri glabā zināšanas par pareizas dzīves bez grūtībām mākslu; Malu, kas spēlē milzīgu lomu koncentrēšanās varenajam ierocim. Darbojoties ar Malu, viņas krelles vienu pēc otras pārcilā ar pirkstiem. Krelles no kristāla, dārgakmeņiem un dārgmetāliem nes sevī spēcīgu lādiņu no personīgās enerģijas. Roku pirkstu gali cieši saistīti ar apziņu, un tāpēc viņu darbība atstāj ietekmi uz saprātu. Darbs ar Malu atbrīvo no nervozitātes un izklaidības, tas nomierina iekšējo dialogu.

Ar Šakini – Šakti Dievieti saistīta laba atmiņa, apķērība, intuīcija un spējas improvizācijai. Piektā čakra ir centrs sapņiem. Lielāko daļu no zināšanām Šakini Dieviete saviem skolēniem atklāj viņu sapņu laikā.

Garīgās prakses piektajā čakrā dod cilvēkam augstsirdību, savaldību, balss tīrību un melodiskumu, varu pār runu un mantrām, tāpat spējas dzejot, tulkot svētos rakstus un tulkot sapņu noslēpumaino jēgu. Bez tam, tā padara praktizējošo cilvēku jaunu, spēcīgu, pārveido viņu par labu garīgo mācību Skolotāju.

Tas, kurš ir pacēlis Kundalini līdz piektai čakrai, kļūst par pilnīgu sevis saimnieku. Šajā Čakrā visi elementi saplūst tīrā, ar sevis pašas gaismu apspīdētā Akašā, kas dod pilnīgu četru Vēdu pārzināšanu. Cilvēks kļūst par to, kas pārzina pagātni, tagadni un nākotni.

Piecinieks ir līdzsvara skaitlis, – tas ir vieninieks, kas no abām pusēm ir ieskauts ar divniekiem. Tā kā tas ir nepāra skaitlis, piecinieks saistīts ar saulainiem skaitļiem. Višuddha – čakras planēta-pārvaldniece ir Jupiters, kuru Indijā sauc par Guru (nododošs zināšanas).

Zeme tiek izšķīdināta ūdenī un otrā čakrā paliek smaržas izpausmes formā. Ūdens iztvaiko trešās čakras liesmās un paliek tajā kā garšas izpausme. Uguns iekļūst ceturtajā čakrā un tur pārvēršas formas un ārējā apvalka izpausmē. Ceturtās čakras gaiss samaisās ar ēteri un kļūst par tīru skanējumu. Ēteris iemieso sevī visu piecu elementu būtību un tai nav ne krāsas, ne smaržas, ne garšas, ne lietu pazīmju, ne formas, jo tā pilnībā atbrīvota no rupjajiem elementiem.

No posts found.