Kas notiek, kad kundalinī sasniedz trešās acs čakru?

ADŽNA-ČAKRA

Adžna – čakra (trikuta) vai tā saucamā trešā acs izvietota starp uzacīm. Adžna – čakra saistīta ar iegarenām smadzenēm un čiekurveida dziedzeri.

Adžna – čakras simboliskais atainojums – baltais aplis ar divām spīdošām Lotosa ziedlapiņām. Šīs ziedlapiņas tad arī izpauž čiekurveida dziedzera divas daļas. Apļa centrā izvietojies lingama. Bidža – skaņas uz ziedlapiņām – HAM un KŠAM. Galvenā Bidža -skaņa ir AUM.

Adžna – čakras Dievība ir Ardhanapišvara — pusvīrietis -pussieviete. Šiva – Šakti, divējādās dabas pamatlicēja simbols, šīs Dievības labā puse ir vīriešu, bet kreisā- sieviešu. Ardhanari svara stāv uz lingames, ko sauc par itara – lingama. Šai lingame ir apžilbinoši balta krāsa.

Ardhanarišvara ķermeņa vīriešu puses ādai ir kamparzila krāsa. Labā rokā Dievība tur trejžuburi, kas simbolizē apziņas trīs aspektus: atšķirtspēju, gribas izpausmes un tieksmes.

Adžna – čakras planēta ir Saturas (vīrišķais sākums).

Ardhanarišvara ķermeņa sieviešu puse ir rozā krasa, tā ietērpta sarkanā sari, bet Dievības kakls ir nosēts ar spīdīgiem zelta rotājumiem. Kreisā rokā viņa tur rozā Lotosu – tīrības simbolu. Ardhanarišvara izzūd jebkura divējādās dabas atzīšana. Šī Dievība iemieso sevī pabeigtu vienotību un tai ir sava gaisma un spožums. Adžņa čakras Dieviete ir Hakini – Šakti. Hakini Dievietei ir četras rokas un sešas galvas. Tās āda ir bāli rozā krāsā, bet rotājumi ir izgatavoti no zelta un mirdz ar dārgakmeņiem. Ieskauta sarkanā sari, viņa sēž uz rozā Lotosa ar piepaceltu kreiso pēdu. Viņa cilvēkiem nodod zināšanas par absolūto īstenību un lietu divējādās dabas noliegumu.

Šai Dievietei rokās ir bungas, kas izdod nepārtrauktu skaņu un kas virza praktizējošo cilvēku uz pareizo ceļu, galvaskausus -kā simbolus tam, ka cilvēks spējīgs atteikties no pieķeršanās un piesaistēm, malu (krelles) – kā koncentrēšanās instrumentus.

Kad Kundalini sasniedzis Adžna – čakru, pazūd briesmas atgriezties atpakaļ – garīgā lejupslīde vairs nav iespējama un gaisma ap viņa galvu veido spīdošu auru. Jebkuras cilvēka vēlmes piepildās un viņš ir spējīgs pēc paša vēlēšanās redzēt pagātnes, tagadnes un nākotnes ainas. Jogs, kas sasniedzis tādu stāvokli, pats izvēlas sev likteni un tikai no viņa vēlmēm ir atkarīga aiziešana no šīs pasaules.

Viņš pats personīgi atbilstoši savai gribai ir spējīgs iemiesoties jebkurā ķermenī, izprast kosmisko zināšanu iekšējo jēgu un patstāvīgi rakstīt jaunas atziņas.

No posts found.