Pazīmes, kas liecina, ka tavas čakras nav līdzsvarā

Ķermenī eksistē 7 galvenie enerģijas centri jeb čakras. Katra čakra atrodas mūsu ķermenī un attiecas uz kādu no mūsu ķermeņa kaitēm jeb fizisko disfunkciju, katra čakra tāpat uztur mūsu mentālo un emocionālo izturību.  Kad mums ir kāda fiziska problēma, tas automātiski rada disbalansu arī mūsu emociju ķermenī, kas izpaužas caur mūsu uzvedību. Kad mēs atbrīvojam “sastāvējušos” enerģiju no ķermeņa, mēs atbrīvojam ķermeni no stīvuma, spriedzes jeb “kļūmes” tajā ķermeņa rajonā. Enerģiju attīrīšana var līdzsvarot arī mūsu emocionālo prāta stāvokli. Čakru, prāta-ķermeņa līdzsvars ir divvirzienu iela. Ja mums ir kādas emocionālas problēmas, bailes vai emocijas, kurām esam pieķērušies, tas rada arī fiziskus ierobežojumus.

Ja tev ir sāpes vai stīvums, vai kādas emocionālas šaubas, bailes vai pārdzīvojumi, tad lasi tālāk, lai noskaidrotu, kura no tavām čakrām, iespējams, ir disbalansā vai bloķēta.

1.Saknes čakra

Atrodas mugurkaula pamatā, astes kaulā.

Fizisks disbalanss šajā čakrā var izpausties kā problēmas ar kājām, pēdām, astes kaulu, taisno zarnu, imūnsistēmu. Tas var skart arī vīriešu reproduktīvos orgānus un prostatas dziedzerus. Tāpat tie, kam ir pirmās čakras disbalanss bieži ciešs no artrīta, ceļgalu sāpēm, ēšanas traucējumiem, išiasa un aizcietējumiem.

Emocionālais disbalanss izpaužas kā raizes par mūsu pamatvajadzību –  izdzīvošanu. Nauda, pajumte un ēdiens – tas ir tas par ko mēs raizējamies.

Kad šī čakra ir balansā, tu jūties atbalstīts, piezemējies un saistīts ar fizisko pasauli.

2.Sakrālā čakra

Atrodas divus pirkstus zem nabiņas.

Fiziskais disbalanss izpaužas kā seksuālās un reproduktīvā sistēmas traucējumi, urinēšanas problēmas, nieru problēmas, sāpes gurnos, iegurī un muguras lejas daļā.

Emocionālais disbalanss iekļauj sevī saistības ar attiecībām. Mūsu spēja paust mūsu jūtas, izklaidēties, spēlēties balstoties uz mūsu iekāri, radošumu, baudu, seksualitāti. Bailes no impotences, nodevība, atkarības.

Kad šī čakra ir balansā, mēs spējam uzņemties risku, mēs esam radoši, mums ir saistības. Mēs esam pilni kaisles.

3.Saules pinuma čakra

Atrodas trīs pirkstus virs nabiņas.

Fiziskais disbalanss izpaužas kā gremošanas problēmas, aknu problēmas, augsts asinsspiediens, hronisks nogurums, diabēts, kuņģa čūla, aizkuņģa dziedzera problēmas, žultspūšļa un resnās zarnas slimības.  

Emocionālais disbalanss iekļauj sevī personiskā spēka un pašvērtējuma problēmas, kad mūsu iekšējais kritiķis ņem virsroku. Bailes no atraidījuma, kritikas, fiziskām parādībām.

Kad šī čakra ir līdzsvarā, mēs izjūtam lielu pašcieņu un līdzcietību pret sevi. Mēs esam pārliecināti un neatlaidīgi.

4.Sirds čakra

Atrodas sirdī

Fiziskais disbalanss ietver sevī astmu, sirds slimības, plaušu slimības, problēmas ar krūtīm, limfu sistēmu, muguras augšējo daļu un pleciem. Kā arī plaukstu locītavu sāpes.

Emocionālais disbalanss iekļauj sevī sirds problēmas; pārlieku liela pieķeršanās, sevis ziedošana mīlestības dēļ, greizsirdība, pamešana, nodošana. Bailes no vientulības.

Kad šī čakra ir līdzsvarā, mēs esam laimīgi, izjūtam prieku, pateicību, mīlestību un līdzjūtību. Piedošana nāk viegli, un viegli arī uzticamies citiem.

5. Kakla čakra

Atrodas kaklā.

Fiziskais disbalanss iekļauj sevī vairogdziedzera problēmas, sausu kaklu, kakla sāpes, laringītu, ausu infekcijas, čūlas, jebkuras sejas problēmas (vaigi, kakls, lūpas, mēle), kakla un plecu sāpes.

Emocionālais disbalanss iekļauj sevī pašizpausmi caur komunikāciju. Rakstisku un mutisku. Bailes no tā, ka nav iespēju izvēlēties. Gribasspēka un paškontroles trūkums.

Kad šī čakra ir līdzsvarā, mums ir viegli izteikt savas jūtas, komunicēt ar citiem. Mēs esam godīgi un patiesi. Mēs esam labi klausītāji.

6.Trešās acs čakra

Atrodas starp uzacīm, pieres centrā.

Fiziskais disbalanss ietver sevī galvassāpes, izplūdušu attēlu, sīnusu problēmas, acu saspringumu, redzes problēmas, dzirdes zudumu, hormonu funkciju traucējumus.

Emocionālais disbalanss ietver sevī garastāvokļa maiņas, nepastāvību, pašrefleksiju. Nespēja pieņemt un palūkoties uz paša bailēm, vai mācīties no citu kļūdām. Dienas laikā bieži sapņo un dzīvo pārspīlētā ilūziju pasaulē.

Kad šīm čakra ir balansā mēs esam skaidri, ar spēcīgu koncentrēšanos, spējam nošķirt realitāti no ilūzijām. Mēs esam atvērti, lai saņemtu viedumu un izpratni par notiekošo.

7.Kroņa čakra

Atrodas uz galvas virsas.

Fiziskais disbalanss ietver depresiju, nespēju mācīties, jūtīgumu pret gaismu, skaņu, apkārtējo vidi.

Emocionālais disbalanss ietver sevī pašizziņas un īpašu spēju spēku. Disbalanss rodas no nepareizas reliģiju un garīgo mācību nepareizas izpratnes, pastāvīga apmulsuma, neziņas, aizspriedumiem un pārlieku lielas analīzes.

Mēs katrs varam just, ka vairāk kā viena čakra atrodas disbalansā vai ir bloķēta. Tas ir tādēļ, ka brīdī, kad viena čakra ir bloķēta, pārējās mēģina to kompensēt, un vai nu kļūst pārlieku aktīvas vai neaktīvas.

Vislabākais veids kā situāciju labot, ir sākt ar pirmo, saknes čakru un strādāt ar pārējām čakrām augšupejošā virzienā.

Rešma Patela

No posts found.