Septiņi čakru simboli

Čakras ir enerģijas centri jeb portāls cilvēku enerģijas laukā. Tās atrodas visā garumā priekšā centrālajam kanālam, sākot no mugurkaula pamata līdz galvas augšdaļai. Tiek uzskatīts, ka tieši pa tām, kosmiskā universālā enerģija mūsos ienāk un iziet.
Ir septiņas galvenās čakras jeb enerģijas centri, plus papildčakras. Katra čakra attiecas uz konkrētu dziedzeri, orgānu un dzīves aspektu. Katrai čakrai ir savs simbols.

7.čakra – kroņa čakra
(galvas virsa) 1000 ziedlapu lotoss.

6. čakra- trešās acs čakra
(starp uzacīm). 2 lielas ziedlapiņas, aplī iekšā uz leju vērsts trijstūris.

5.čakra- kakla čakra
(kakls).16 ziedlapiņas, aplī iekšā trijstūris, kurā iekšā vēl viens mazāks aplis.

4.čakra- sirds čakra
(krūšu centrā).12 ziedlapu lotoss, aplī iekšā divi trijstūri, kas krustojas.

3. Čakra-saules pinuma čakra
(vēdera augšdaļā).10 ziedlapiņas, aplī iekšā uz leju vērsts trijstūris.

2.čakra- sakrālā čakra
(vēdera lejas daļa). 6 ziedlapiņas, aplī iekšā pusmēness.

1.čakra – saknes čakra
(mugurkaula pamats) 4 sarkanas ziedlapiņas, kvadrāts, kurā iekšā uz leju vērsts trijstūris.

Čakru simbolus var izmantot individuāli kā mandalas jeb meditāciju objektus. Lai arī katras čakras simbols atsevišķi ir ļoti dziļš un sarežģīts, tev nav jāizprot tas pilnībā līdz niansēm, lai tā spētu tev palīdzēt fokusēt enerģijas un atbalstītu šo konkrēto čakru. Katram simbolam ir neizmērojams spēks, un iesākumā nav nepieciešams iziet ārpus mūsu intelekta un saprāta robežām, lai to izmantotu.

Ja tu mēģini dziedināt, atbalstīt vai veicināt kādas konkrētas čakras darbību, tad noderīgi būs turēt šīs čakras vizuālo simbolu sev tuvumā, redzamā vietā. Piemēram, kabatā tu vari nēsāt akmeni uz kuras ir uzgravēts šīs čakras simbols, tu vari valkāt kādu apģērba gabalu ar šo simbolu, uzzīmēt šo simbolu vannas istabā uz spoguļa vai uz ledusskapja, vai vienkārši nēsāt šo simbolu uzzīmētu uz papīra.

Tāpat, radīt kādu māksla darbu ar šo simbolu, var būt lielisks un spēcīgs čakras dziedināšanas process, kuru varētu pat nodēvēt par mākslas terapijas seansu.

Visas septiņas čakras kā simbolus kopā var izmantot meditācijā. Tas var palīdzēt arī līdzsvara radīšanai un lai integrētu visu čakru sistēmu, kas ir pats galvenais mērķis jebkurai praksei ar čakrām.

No posts found.