Vingrinājums “MANI SASNIEGUMI”

Paņemiet papīra lapu un pildspalvu. Ar vertikālu līniju sadaliet lapu trijās vienādās daļās. Katrai daļai lieciet attiecīgi šādu virsrakstu:

• Manas pozitīvās īpašības

• Ko esmu sasniedzis?

• Kā es varu sevi izpaust?

Tagad ērti apsēdieties pie galda, atslābiniet ķermeņa muskuļus un apturiet “vārdu mikseri”. Domās uzdodiet sev jautājumu: “Kādas pozitīvas īpašības man piemīt?” un sāciet pirmajā slejā pierakstīt radušās atbildes. Šajā uzskaitījumā var būt ietverta labsirdība, jautrība, atklātība, prasme just līdzi citiem cilvēkiem, vēlēšanās viņiem palīdzēt utt. Te var tikt minēti arī pilnīgi konkrēti jūsu sasniegumi – fiziskais spēks, skaistums, prasme spēlēt šahu vai runāt angļu valodā, vadīt mašīnu, peldēt, makšķerēt, skaisti rakstīt vai zīmēt, spēlēt kādu mūzikas instrumentu vai dziedāt utt.

Pieredze rāda, ka ikviens, pat viskautrīgākais cilvēks var “uzrakt” sevī vismaz pusotru desmitu pozitīvu īpašību. Tā ka īpaši nekautrējieties, ja ar lapu nepietiek, paņemiet vēl vienu.

Kad pirmo sleju esat aizpildījis, ķerieties pie nākamās. Tieši tādā pašā stāvoklī, kad muskuļi ir atslābināti un domu plūsma apturēta, uzdodiet sev jautājumu: “Ko tad es līdz šim esmu sasniedzis?” Tiklīdz radīsies pirmās atbildes, sāciet tās pierakstīt, tikai nekavējieties atmiņās un nedomājiet par garām palaistajām iespējām. Jūsu “vārdu mikseris” nemitīgi centīsies pārņemt iniciatīvu un sākt iztirzāt kaut kādas problēmas. Nepadodieties tam.

Otrajā slejā jums jāieraksta visi daudzmaz nozīmīgie savas dzīves sasniegumi. Te varētu minēt iestāšanos mācību iestādē vai tās absolvēšanu, precības vai šķiršanos, kādas vērtīgas lietas iegādi vai aizraujošu ceļojumu, tikšanos ar interesantiem cilvēkiem vai kāda grūta darba izpildi, dziesmas sacerēšanu vai lielas karūsas izmakškerēša-nu utt., u.tml. Kā jau teicām, nav neviena tāda cilvēka, kurš nevarētu atsaukt atmiņā pusotra desmita vai pāris desmitus savu sasniegumu.

Kad nekādi sasniegumi vairs nenāk prātā, tūdaļ pat sāciet aizpildīt trešo sleju. Domās uzdodiet sev jautājumu: “Kādā jomā es varētu sevi parādīt no labākās puses?” un pierakstiet atbildes, kas rodas galvā. Sīs atbildes atkal var būt visdažādākās. Pieņemsim, jūs sevi redzat kā izcilu karavadoni vai populāru politiķi, sludinātāju vai izlūku, desmit likumīgu bērnu tēvu vai spožu donžuānu utt. Nebūs slikti, ja otrās un trešās slejas ieraksti izrādīsies savstarpēji saistīti un cits citu papildinās. Tas nozīmēs, ka jūs trešajā slejā fiksējat nevis tukšas fantāzijas par tematu “Kas es gribētu būt?”, bet gan savas reālās dzīves un darbības aspektus, ko apstiprina gluži konkrēti panākumi.

Šādā veidā ikviens cilvēks var atrast piecus līdz desmit darbības veidus, kuros viņš noteikti spētu gūt panākumus. Protams, ja vien pieliktu reālus pūliņus.

Šā vingrinājuma izpildei kopumā jāpatērē 15 -30 minūtes.

Pēc tam atkal jāatgriežas parastajā apziņas stāvoklī, jāpārskata un jāizanalizē ieraksti. Esam pārliecināti, ka jums tas būs liels atklājums – uzreiz tikt skaidrībā par visām savām labajām īpašībām un sasniegumiem. Cilvēkiem ir raksturīgi savus sasniegumus aizmirst un novērtēt par zemu, toties uzmanību koncentrēt uz trūkumiem. Līdz ar to pazeminās viņu enerģētika un pārliecība par saviem spēkiem. Un attiecīgi – arī efektivitāte sev vajadzīgo notikumu veidošanā.

Iepriekšminētais vingrinājums jums noteikti palīdzēs paaugstināt savu pašnovērtējumu un pārliecību par sevi – tātad paaugstināt enerģētiku un vieglāk nodibināt kontaktu ar augstajiem egregoriem.

Tagad, kad visu labo par sevi jau zināt, nenāktu par ļaunu uzzināt, kā tad tik izcilam cilvēkam, kāds jūs, bez šaubām, esat, tomēr trūkst. Turklāt runa šeit nav par materiālajām vai citām vajadzībām. Nē, tagad runa ir par to, kādu personisko īpašību trūkums jūs kavē sasniegt paša nosprausto mērķi. Vai arī kādas personiskās īpašības jums neļauj šo mērķi sasniegt.

Aleksandrs Svijašs

No posts found.