Marīčjāsana 3

“Ja pieliekat apzinātas pūles un koncentrējat uzmanību uz to, ko darāt, ķermenis tiek vienmērīgi apgādāts ar asinīm un enerģiju, un šūnas tiek uzturētas veselas. Varāha upanišadā runāts par  ratna pūrista dhātu (asinis, kas piepildītas ar dārgakmeņiem)- īpašu un būtisku asins. Tas nozīmē, ka asins kvalitāte jāpaveļ līdz dārgakmens līmenim. Tādu efektu rada āsanu praktizēšana –tās padara šūnas līdzīgas dārgakmeņiem. ” B.K.S. Ajengārs

1.Apsēdieties Dandāsanā

2.Salieciet labo kāju celī un pievelciet paēdi tuvu dibenam. Spiežot pēdu uz leju, izelpojiet un stiepiet mugurkaulu uz augšu. Pagrieziet rumpi par 90 grādiem pa labi. Salieciet kreiso roku elkonī un virziet plecu uz priekšu pāri saliektajam ceļgalam; plauksta vērsta uz priekšu.

3.Iztaisnojiet kreiso roku, stiepjot to no paduses. Spiediet labo pēdu uz leju un pagriezieties tālāk, spiežot kreiso padusi pret ceļgala ārmalu.

4.Izelpojiet, apvijiet kreiso roku ap saliekto kāju, sniedzoties pēc vidukļa. Satveriet kreisās rokas locītavu ar labo roku vai labās rokas locītavu ar kreiso roku; satvertās rokas plauksta vērsta uz āru. Nostiepiet iztaisnoto kāju, pagrieziet galvu un skatieties uz to. Turiet pozu 20-30sekundes. Atbrīvojiet rokas un atgriezieties sēdus taisni. Iztaisnojiet saliekto kāju pasēžoties Dandāsanā. Atkārtojiet visu uz otru pusi. Pabeidziet Dandāsanā.

Bildes: https://www.iyengaryogaporto.com/iyengar-yoga-2

No posts found.