Kas ir krāmi?

Lietas var tikt uzskatītas par krāmiem, ja tās ir nevajadzīgas, neizmantotas vai neatbilstošas jūsu dzīvesveidam. Šeit ir daži veidi, kā saprast, vai lietas ir krāmi:

  1. Bieži neizmantošana: Ja lietu ilgu laiku neesat lietojis vai pat aizmirsis par to, tas var būt signāls, ka tas ir lieks vai nevajadzīgs.
  2. Nespēja atrast lietas: Ja jūs bieži meklējat lietas un nevarat tās atrast savā apkārtnē, tā var būt pazīme, ka telpa ir pārpildīta ar lietām.
  3. Vienādas lietas: Ja jums ir vairākas identiskas lietas, kas darbojas vai pilda vienu un to pašu funkciju, tas var liecināt par krāmu.
  4. Jūsu emocionālais stāvoklis: Ja jūs jūtaties stresā vai spēku izsīkumā, iespējams, ka lielu daļu no tā izraisa nekārtība un pārpildītība jūsu apkārtnē.
  5. Veselības un drošības riski: Ja lietas rada potenciālus veselības vai drošības riskus, tās var tikt uzskatītas par krāmiem.
  6. Materiālisms un “patērētājisms“: Pārlieku daudz lietu var būt saistītas ar vēlmi pēc materiālās bagātības vai patēriņa, nevis reālām vajadzībām.

Ja atpazīstat šīs pazīmes savā dzīvē, varētu būt vērts apsvērt, vai ir nepieciešams izvērtēt savas lietas un veikt tīrīšanas vai organizēšanas procesu, lai atbrīvotos no liekā un atjaunotu kārtību.

Attēls freepik

No posts found.