Garčens Rinpoče

Garchen Rinpoče, zināms arī kā Khenpo Garchen Rinpoče, ir ļoti cienīts Tibetas budistu lama. Viņš piedzimis 1936. gadā Tibetas Ķamā, Drongpu reģionā. Garchen Rinpoče tiek uzskatīts par tertonu, slēpto mācību atklājēju, un viņam ir dziļa realizācija un mācības Drikung Kagyu un Nyingma tradīcijās.

Garchen Rinpoče pavadīja vairāk nekā 20 gadus Ķīnas cietumos Kultūras revolūcijas laikā, taču turpināja savu garīgo praksi pat sarežģītos apstākļos. Pēc iznākšanas viņš atsāka savu klostera un meditatīvo dzīvi.

Viņa mācības par Mahamudru un Dzogčenu, divām augstām meditācijas praksēm Tibetas budismā, kurām ir mērķis atklāt prāta būtību un sasniegt apgaismību, ir ieguvušas lielu atzinību. Garchen Rinpōče piedalās arī dažādās labdarības aktivitātēs, tai skaitā klostera izveidē un citos projektos, lai atbalstītu Tibetas kultūras saglabāšanu un palīdzētu cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība.

Garchen Rinpoče ir augsti novērtēts par savu gudrību un līdzjūtību, un viņš turpina mācīt un iedvesmot praktizētājus visā pasaulē.

Foto: https://ratnashri.org.ua/en/garchen-rinpoche/

Ieskatam video par Garčenu Rinpoči angļu valodā:

No posts found.