Masāžas eļļas

Piemērotas eļļas izvēle

Lai pagatavotu sev masāžas eļļu, pievieno 10 pilienus iemīļotas ēteriskās eļļas pie 30ml pamateļļas, piemēram, mandeļu, vīnogu sēklu vai žožobas eļļas.

Aktivizējoša masāžas eļļa

Šī masāžas eļļa lieliski palīdz atjaunot enerģiju pēc garas darba dienas. Rozmarīnam un piparmētrām ir stimulējoša iedarbība, bet lavanda palīdz līdzsvarot nogurušu ķermeni un prātu.

Sajauc kopā:

6 ēdamkarotes mandeļu eļļas

2 ēdamkarotes hohobas eļļas

25 pilieni lavandas ēteriskās eļļas

10 pilieni rozmarīna ēteriskās eļļas

5 pilieni piparmētru ēteriskās eļļas

Eļļu sajauc pudelītē ar vāku un pirms lietošanas labi sakrata.

Jutekliska masāžas eļļa

Jutekliska masāžas eļļa, kuras smarža ilgi saglabājas uz ķermeņa, pagatavo tāpat kā aktivizējošo masāžas eļļu, pievienojot tai 25 pilienus sandalkoka, 10 pilienus rožu un 5 pilienus pačūlijas ēteriskās eļļas. 

Relaksējošā masāžas eļļa

Relaksējošo masāžas eļļu ar notur;igu smaržo pagatavo izmantojot aktivizējošās masāžas eļļas recepti, papildinot to ar 20 pilieniem sandalkoka, 15 pilieniem lavandas un 5 pilieniem muskata salvijas ēteriskās eļļas.

Sildoša masāžas eļļa

Sildošu un pikantu masāžas eļļu pagatavo izmantojot aktivizējošas masāžas eļļas recepti, pievienojot tai 20 pilienus sandalkoka, 10 pilienus bosvēlijas un 10 pilienus ingvera ēteriskās eļļas.

Nomierinoša masāžas eļļa

Pikanti un saldi smaržojošu masāžas eļļu ar antidepresīvu iedarbību pagatavo, izmantojot aktivizējošas masāžas eļļas recepti un papildinot to ar 20 pilieniem lavandas, 10 pilieniem ģerāniju un 10 pilieniem monardas ēteriskās eļļas.

Noskaņojumu uzlabojoša masāžas eļļa

Brīnišķīgi smaržojošu masāžas eļļu, kas uzlabo noskaņojumu un garastāvokli, ja esat nelāgā omā, pagatavo, izmantojot aktivizējošas masāžas eļļas recepti un papildinot to ar 20 pilieniem lavandas un 20 pilieniem greipfrūtu ēteriskās eļļas.  

 Informācijas avots: Lorela Lukovica

Attēls: Freepik.com

No posts found.