8 visgaršīgākie antioksidanti

Tikai tāpēc, ka veselīgs, tas nebūt uzreiz nav negaršīgs! Tieši otrādi. Šie  antioksidanti ir brīnumgardi un ļoti nepieciešami tavam ķermenim un prātam, lai tie būtu enerģijas un spēka pilni.

MAZĀS SARKANĀS PUPIŅAS

Visas pupiņas ir veselīgs produkts, taču mazās krāsainās – sarkanās un melnās ir topa augšgalā. Pupiņas satur astoņus flavanoīdus jeb augu substances, kuras darbojās kā dabīgie krāsotāji, un daudziem augļiem un dārzeņiem piešķir to krāsu. Zinātnieki saka, ka šīs augu substances darbojas arī kā antioksidants, kas pasargā tevi no sirds slimībām un atsevišķām vēža formām.

MELLENES

Mellenes ir pašā topa augšdaļā, kad runa ir par tavu veselību.Tie ir bagāti ar antocianīnu, kas piešķir tām zilo krāsu un nodrošina aizsardzību pret sirds slimībām. Pētījumi liecina, ka mellenēm ir pozitīva ietekme uz redzi un tās samazina glikozes līmeni asinīs.

GRAUDI

Pat tikai šī viena pārmaiņa tavā ēdienkartē, var nest ļoti lielu labumu tavai veselībai. Ļoti vienkārši. Atsakies no baltajiem miltiem un izvēlies pilngraudu produktus. Baltos rīsus aizstāj ar brūnajiem rīsiem, baltmaizes vietā izvēlies pilngraudu maizi.  

DZĒRVENES

Jau gadiem ilgi, ārsti arvien atgādina par dzērveņu milzīgajām spējām cīnīties ar baktērijām un infekcijām. Vislielāko atzinību tās ir izpelnījušās tieši urīnceļu slimību ārstēšanā. Šobrīd pētnieki uzsver faktu, ka dzērvenes ir lielisks antioksidants, kas spēj pasargāt mūs no sirds slimībām, vēža un citām kaitēm, kā, piemēram, atmiņas zudumu.

ARTIŠOKI

Ar zemu kaloriju un nātrija daudzumu, augstu vitamīna C, folātu un šķiedrvielu daudzumu. Iesākumā, artišoks var būt gana liels izaicinājums, taču to pamēģinot, jums gribēsies no gatavot vēl un vēl.  

KAZENES

Bagātas ar antocianīnu, kurš piešķir tām dziļo melno krāsu un darbojas kā antioksidants. Tās ir bagātas ar C vitamīnu un šķiedrvielām, kuras samazina noteikta vēža veida risku un sirdsslimības.  

PLŪMES

Lielisks šķiedrvielu avots un antioksidants, kurš palīdz palēnināt novecošanas izraisītas mentālas un fiziskas problēmas.

RIEKSTI

Rieksti ir vieni no vislīdzsvarotākajiem pārtikas produktiem pasaulē. Tie sniedz lielu daudzumu “veselīgos” taukus, kā arī olbaltumvielas un ogļhidrātus. Katrs rieksta veids piedāvā unikālu minerālvielu un tauku sastāvu. Valrieksti ir bagāti ar omega3 taukskābēm, bet Brazīlijas rieksti ir lielisks selēna avots.

Info avots: www.topinspired.com

No posts found.