10 brīnišķīgi iemesli, lai nodarbotos ar jogu

Vai tev ir nepieciešama neliela motivācija, lai uzsāktu nodarboties ar jogu? Lūk, 10 brīnišķīgi iemesli, kāpēc ieviest jogu savā dzīvē. 

  1. Joga tonizēs tavus muskuļus un palīdzēs zaudēt lieko svaru. Joga var palīdzēt tev arī mainīt savu attieksmi pret ķermeni.
  2. Ikviens var nodarboties ar jogu.  Ir tikai jāizvēlās sev vispiemērotākā līmeņa jogas nodarbības. Pats svarīgākais ir atcerēties, ka joga nav sacensība, it īpaši pašā sākumā.
  3. Joga nesāp. Tu vari jogot savā tempā, darīt to, kas liek tev justies labi un apstāties pirms tu izjūti sāpes. Kas var būt labāks par to?
  4. Joga iedos tev milzum daudz enerģijas.
  5. Palielinātais enerģijas un vitalitātes līmemis, ko iegūsi no regulāras jogas prakses, liks tev justies tā it kā tava diena būtu kļuvusi par dažām stundām garāka.
  6. Joga iedos tev drosmi būt atšķirīgam. Cilvēki, kuri ķircina tevi par jogošanu, nezina, kas tā joga patiesībā ir. Izskaidro to viņiem.
  7. Tu vari jogot tik daudz vai maz, cik tu vēlies. Sāc ar pozām, un vēlāk varbūt tu sāksi interesēties par elpošanu, mantru skandēšanu un meditāciju.  Varbūt arī nē, un tas ir normāli. Dari tikai  to, ko tu vēlies.
  8. Jogai nav nekāda sakara ar vainas apziņu. Lielākais ieguvums būs no regulāras jogas prakses, taču, ja jogosi retāk, kad vien tev būs brīvs brīdis, tas noteikti būs labāk nekā nejogot nemaz.  Labāk retāk, nekā nemaz.
  9. Pretēji populārajam uzskatam, joga nav reliģija.  Tā ir dzīves mācība, kas spēj papildināt un iedvesmot jebkuras reliģijas pārstāvjus, arī ateistus. Jogas prakse var būt pilnībā nodalīta no jebkādām reliģiskām izpausmēm.
  10. Joga palīdzēs tev atbrīvoties no sāpēm, stīvuma un noguruma. Tu atkal sajutīsies kā bērns. 
No posts found.