Jogas asanas Sirds čakrai

Sirds čakra ir tieši starp trim zemākajām un trim augstākajām čakrām. Pirmās trīs zemākās čakras attiecas uz cilvēka fizisko ķermeni, kamēr augšējās čakras ir vairāk saistītas ar mūsu intuīciju, prātu, garu un savstarpējo saplūsmi. Tieši sirds čakrā enerģiju līdzsvaru gūst pārējās, gan augšējās, gan apakšējās čakras. Jogas asanas ir lielisks veids, kā atvērt un līdzsvarot sirds čakru.

Ushtrasana

Viena no grūtākajām lietām dzīvē ir būt neaizsargātam jeb ievainojamam. Kļūstot vecākiem, mēs noslēdzamies sevī, aizveramies un saspiežamies. Mēs tik bieži esam sāpināti, ka vēlamies sevi pasargāt. Fiziski mēs plecus stumjam uz priekšu ,zodu spiežam pie sevis un noapaļojam savu muguru, ar vienu mērķi – aizsargāt savu sirdi. Tas aizsprosto ceļu prānai, un enerģija nespēj piekļūt mūsu sirds čakrai.
Šī ir ļoti spēcīga poza, kura atver krūšu rajonu. Tā padara tevi ievainojamu un atvērtu, lai spētu saņemt mīlestību. Šī asana izstiepj visu ķermeņa augšdaļu, vēderu, krūtis, kaklu un arī gūžas. Tā stiprina muguras muskuļus un stimulē iekšējo orgānu darbību vēdera dobumā.

Bhujangasana

Šī asana ļauj prānai ieplūst tieši sirds čakrā, nevis klejot apkārt. Tā stiprināti visu plecu rajonu un arī rokas. Uzmanīgi ar šo pozu, ja ir sāpēs muguras lejas daļā.

Foto: https://www.vinyasayogaashram.com/blog/ustrasana-ushtrasana-or-camel-pose-how-to-do-it-benefits-step-by-step-instructions-precautions/

A GUIDE TO COBRA POSE (BHUJANGASANA)

No posts found.