Kāpēc jogā ir svarīgi iesildīties?

Iesildīšanās daļa jogā ir ļoti svarīga. Tā ne tikai ļauj pienācīgi sagatavoties jogas praksei, bet arī pasargā no traumām un ievainojumiem. Ir svarīgi atcerēties, ka iesildošajā daļā, i svarīgi pievērst uzmanību ne tikai fiziskiem vingrojumiem, bet arī elpošanai.

Nodarbības sākumā pāris minūtes ir jāvelta elpošanas vingrinājumiem. Tas dod iespēju ne tikai koncentrēt savu uzmanību uz elpu un piegādāt ķermenim vairāk skābekļa, bet arī palīdz pārfokusēt uzmanību no tā, ko esi darījis pirms jogas nodarbības, uz reālo jogas praksi.

Iesildošā daļa ir ļoti vērtīga, jo ļauj samazināt muskuļu sastiepumu risku vai locītavu traumas. Tas tiek panākts uzlabojot asinsriti un atslābināt lielākās muskuļu grupas.  Iesildošā daļa sagatavo mūs aktīvākai jogas daļai; palīdz novērt muskuļu sastiepumu un sāpes. Ir svarīgi iesildīt pilnīgi visas muskuļu grupas, pirms uzsākt jogas praksi, jo arī jogas praksē tiek nodarbinātas pilnīgi visas muskuļu grupas.

Iesildīšanās sagatavo muskuļus darbībai, palielinot ātrumu ar kādu tie saraujas un atslābinās.  Palielinās arī ķermeņa temperatūra, kas uzlabo skābekļa piegādi muskuļiem, padarot tos daudz elastīgākus un lokanākus.

Iesildošajā daļā ir jābūt dinamiskiem un aktīviem vingrinājumiem, kas ir jāveic pirms stiepšanās un daudz advancētākiem vingrinājumiem.  Iesildošās daļas mērķis ir paaugstināt ķermeņa un muskuļu temperatūru un, lai sagatavotu ķermeņi nākamajai jogas daļai. Iesildošajā daļā tiek sagatavota elpošanas sistēma, sirds un asinsvadu sistēma, nervu sistēma un ķermeņa muskuļu sistēma, pakāpeniski palielinot slodzi un šo sistēmu noslogojumu.

Eksperti atzīst, ka iesildošās daļas galvenais uzdevums ir palielināt asinscirkulāciju, lai palielinātos ķermeņa un muskuļu temperatūra. Tas attiecīgi iesilda visu ķermeni, muskuļus un sagatavo mūsu ķermeni turpmākām darbībām.  Pēc kārtīgas iesildīšanās, traumu un ievainojumu risks, būtiski samazinās; ķermenim ir daudz vieglāk ieņemt dažādas sarežģītas āsanas; tiek novērsta muskuļu sāpju iespējamība pēc jogas prakses. Paaugstināta ķermeņa temperatūra un palielināta asinscirkulācija, kuru veicina iesildošā daļa, ir svarīgs aspekts, kam ir jābūt,  lai piegādātu skābekli muskuļiem un aizkavētu muskuļu sāpes gan jogas laikā, gan pēc nodarbības.

Paralēli fiziskiem ieguvumiem, ko sniedz iesildošā daļa, svarīgi ir atzīmēt arī elpošanas vingrinājumu ietekmi uz mūsu mentālo prāta stāvokli. elpošana, protams, ir viens no ātrākajiem veidiem, kā iesildīt ķermeni, taču tajā pat laikā, tas ir viens no labākajiem veidiem, kā nostiprināt mūsu koncentrēšanās spējas un sagatavoties praksei mentāli.

Lai iegūtu vislabākos rezultātus no elpošanas prakse sāc ar pāris minūtēm apzinātas elpošanas. Koncentrējies uz elpu un elpo lēnām, dziļi un caur degunu. Pēc tam pievieno elpošanai fiziskos vingrinājumus un sapludini elpu kopā ar tiem. Panāc to, ka tava elpa un ķermenis darbojas vienā ritmā.  Tas ir veids, kā tu vari sakoncentrēties uz notiekošo un būt šeit un tagad.  Atbrīvojies no ikdienas rūpēm un problēmām, joga i laiks kad aizmirst par tām, un koncentrēties tikai uz sevi.

Iesildošā daļa palīdz ķermenim daudz brīvāk ieņemt pozu. Ja muskuļi būs augsti, tad ķermenim būs ne tikai ļoti grūti ieņemt pozu, bet arī noturēt to. Turklāt, tādējādi tu vari sevi savainot. 

Attēli: https://www.fitsri.com/

No posts found.