Vai varu apmeklēt jogu, ja man ir liekā ķermeņa masa?

Joga der ikvienam, ne tikai vieglajiem un lokanajiem, tomēr, ja jums ir palielināts svars, zālē, kas pilna ar slaidiem cilvēkiem, varat justies neomulīgi. Saņemiet drosmi un tā vietā, lai pēc nodarbības klusi aizlavītos uz neatgriešanos, pieejiet pie pasniedzēja un lūdziet padomu.

Dažas sarežģītākās pozas var radīt grūtības, tomēr katram cilvēkam ir noteiktas pozas, kas nepadodas. Labs pasniedzējs jums palīdzēs, vai, vēl labāk, piedāvās visai grupai alternatīvu.

Tradicionāli pozas, kas tiek veiktas stāvus, piemēram, kalna vai krēsla poza, jāizpilda ar kopā saliktām pēdām.  Cilvēkiem, kam ir liekā ķermeņa masa, tas var būt grūti, tāpēc pasniedzējs, iespējams ieteiks pēdas novietot gurnu platumā.

Ja izvēlaties jogu, lai atbrīvotos no liekā ķermeņa svara, nodarbības jums var palīdzēt. Lai gan tās nesadedzina taukus tikpat efektīvi kā 5km skrējiens, nav iemesla, kāpēc jūs nevarētu sākt gan ar skriešanu, gan jogu.

Nodarbība apsildītā zālē var veicināt straujāku svara samazināšanos, jo karstums ne vien paātrina  vielmaiņu, bet arī veicina sirds un asinsrites darbību. Ir vairāki jogas veidi, no kuriem dažos izmanto ventilatora vai radiatora siltumu, citos tālo infrasarkano starojumu. Pēdējais palīdz dziļākā līmenī atbrīvot toksīnus, kas pēc tam tiek izvadīti caur sviedriem un urīnu.

Lai veicinātu svara samazināšanos, nav vajadzīgs karstums vai spēja joga. Jebkurš jogas veids, pat vienkārša meditācija, ļauj izveidot dziļāku saikni ar ķermeni un radīt iekšējo telpu, kurā justies labāk daudzējādā ziņā, arī attieksmē pret sevi. Kad cilvēki beidz koncentrēties uz to, kādiem viņiem „vajadzētu” būt, viņu svars nereti sāk dabiski samazināties, jo zūd vajadzība meklēt patvērumu alkoholā vai ēdienā un rodas vēlme pēc veselīgāka uztura.

Kļūstot vērīgākiem, jūs, iespējams, sāksiet labāk apzināties emocijas, kas mudina pārēsties. Apziņa dod iespēju mainīties.

Attēls: https://www.freepik.com/

No posts found.