Vai man reiz izdosies piespiest papēžus grīdai, pildot suņa stiepšanos ar galvu uz leju? Vai tam ir nozīme?

Neraizējieties, jo katram ir sava joga un jūsu jogas pozas nekad nebūs tieši tādas pašas kā citiem.
Bieži vien iemesls ir ķermeņa uzbūve. Cilvēkiem, kuri nevar šajā pozā piespiest papēžus grīdai, iespējams, ir šaurāks leņķis starp lielu un pēdu, lokana mugura vai elastīgas paceles cīpslas un apakšstilba muskuļi. To var ietekmēt arī kaulu garums un skrimšļu biezums.
Dažiem ķermeņiem atsevišķas pozas nav piemērotas. Ja jums ir garš augums un īsas rokas, roku savienošanai ap kājām dziļā vērpē var būt nepieciešama siksna. Dažiem cilvēkiem ir uz āru vērsti augšstilbi, tāpēc sēdēšana sakrustotām kājām vai lotosa poza padosies viegli, savukārt grūtības rada, piemēram, varoņa poza, kur augšstilbi ir vērsti iekšup. Nav iespējams but dabiski veikliem abos pozu veidos.


Lai kuru pozu jūs veiktu, svarīgākais ir nepārpūlēties, cenšoties precīzi atdarināt to, kas redzēts grāmatā. Es pazīstu daudzus cilvēkus, kuri, pildot suņa stiepšanos ar galvu uz leju, spēj piespiest papēžus grīdai, bet vai tāpēc viņi ir labāki, apgaismotāki? Ne vienmēr. Jūs varat tiekties pēc ideāliem ikdienas dzīvē, bet, ja saglabāsiet šādu attieksmi arī uz vingrošanas paklājiņa, arvien turēsieties pie ārišķībām (kā “izskatās” poza, cik “labi” padodas joga), tādējādi zaudējot jogas galveno jēgu — pat ja rīt izzustu visi sasniegumi un materiālie krāšņumi, jūs aizvien justos labi.

Avots: Joga ikvienam grāmatas fragmenti

Foto: https://www.ekhartyoga.com/

No posts found.