9 elpu aizraujoši fakti par jogu

Joga ir kas vairāk par fiziskām pozām! Joga ir dzīvi transformējošs process.

1.MĒRI SAVU DZĪVI ELPĀS, NEVIS GADU SKAITĀ

Jogi savu dzīvi mēra nevis gadu skaitā, bet elpās. Kad mēs pret dzīvi attiecamies šādi, tas izmaina visu mūsu pasaules uzskatu, jo mēs ievērojam kādu iespaidu tas atstāj uz mūsu dzīvi, pašsajūtu, emocionālo un fizisko stāvokli. jogi ir elpas pazinēji. Uz priekšu! Izbaudi katru savu elpu! Joga ir elpošanas prakse!

2.VISVARĪGĀKAIS CILVĒKA ORGĀNS – PLAUŠAS!

Jogi koncentrējās uz savām plaušām. Mūsu sirdsdarbība nav atkarīga no mums, taču elpošana ir tas process, kuru mēs varam kontrolēt un ietekmēt pateicoties jogai un Prānājāmas praksei.

3.PRĀTA, NEVIS ĶERMEŅA ELASTĪGUMS

Jogā, ķermenis ir tas, kura pretestību mēs izjūtam vispirms, taču patiesībā pretestība vispirms rodas prātā. Tikai pēc tam ķermenī! Pārbaudi to!

4.JOGA IR 24/7 PRAKSE

Joga ir nevis laiks, ko mēs pavadām uz sava jogas paklājiņa, bet kaut kas ko mēs praktizējam nepārtraukti. Sākot ar ķermeņa un prāta tīrību, beidzot ar laipnību pret sevi un citiem.

5.PATIESAIS JAUTĀJUMS IR…

Nevis, cik daudz dažādu sarežģītu āsanu tu spēj veikt, bet gan tas, cik dziļi tu vari nodoties šim mirklim un būt klātesošs. Jebkura jogas grāmata sākas ar  vārdiem  – šeit un tagad.

6.PĀRVĒRŠOT PUTEKĻUS ZELTĀ

Jebkurai ķermeņa transformācijai līdzi nāk prāta transformācijai. To izjutīs ikviens, kas kaut reizi aizies uz jogu. Šī transformācija būs novērojama pilnīgi visās sfērās.

7.APGRIEZTĀS POZAS IR PRETNOVECOŠANĀS LĪDZEKLIS

Ne tikai āda, bet visi iekšējie orgāni atjaunojas apgrieztajās pozās. Jogi izmantoja gravitāti, lai paildzinātu savu mūžu. Stāja uz galvas un pleciem, ļauj iekšējiem orgāniem atgriezties savā sākotnējā pozīcijā. Gravitāte uzveikta!

8.LOTOSA POZA KĀ  CEĻŠ UZ APGAISMĪBU

Lotosa poza ir vislabākais pamats jebkurai meditācijas un elpošanas praksei. Nav nepieciešams apsēsties lotosa pozā nekavējoties, un pavadīt tajā neskaitāmas stundas. Ir daudz citu pozu, kurās meditēt. Galvenais ir to darīt regulāri. Pārējais notiks pats no sevis.

9.CIK ILGI MUMS IR JĀATPŪŠAS PĒC PRAKSES?

Par katrām 30 minūtēm, ko pavadīji veicot āsanas, dod savam ķermenim 5 minūtes atpūtas. Mūsdienu skrejošajā pasaulē, mēs esam to parādā savam ķermenim. Atpūta pēc prakses ir ļoti vitāla, lai atpūtinātu mūsu nervu sistēmu. Arī tā mēs varam izrādīt rūpes par savu ķermeni – atpūšoties!

Autore: Claudia Azula Altucher

Attēls: https://www.deviantart.com/yuumei/art/Ashes-853635568

No posts found.