Kā dalās jogas līmeņi ?

IESĀCĒJI

Nodarbības iesācējiem, kas parasti notiek reizi nedēļā astoņu nedēļu garumā, ir labs iesākums. Jūs atklāsiet jogu drošā, patīkamā vidē, apgūsiet elpošanas, kustību un pozu pamatus. Prasmes vairosies ar katru nedēļu.

Pavadiet šajā līmenī tik daudz laika, cik nepieciešams. Varat atkārtot kursu. Šeit pavadītais laiks veido turpmākās prakses pamatu.

nodarbības nenotiek jums pieejamā laikā, varat izvēlēties arī I. vai jaukta līmeņa nodarbības. Tajās, tāpat arī jogā ar zemu slodzi un atjaunojošajā jogā, iesācēji var viegli iekļauties grupā.

Ir saprotami, ja dažās pirmajās jogas nodarbībās esat apjukuši. Ikdienā jums neviens nesaka, ko darīt ar labo gurnu, kreiso pleca lāpstiņu vai galvvidu. Dinamiskajos jogas stilos tempa dēļ sava ķermeņa locekļu “atrašana” var radīt grūtības, tomēr, ja pēc nodarbības jūtaties labi, neraizējieties par to, cik pareizi izpildītas pozas. Pozitīvi ir tas, ka, par spīti grūtībām, jūs bijāt tik iegrimis nodarbībā, ka uz stundu pavisam aizmirsāt par ikdienas nepadarītajiem darbiem.

I. LĪMENIS

Šīs nodarbības paredzētas tiem, kuri ir pabeiguši iesācēju kursu, apgūst jogas pamatus vai meklē nodarbības ar mazāku slodzi. Daudzi pieredzēti jogas interesenti izvēlas I. vai jaukta līmeņa nodarbības, jo jogas pamati ir pietiekams izaicinājums, kā arī labas pārmaiņas.

JAUKTAIS LĪMENIS

Pasniedzējs pielāgo nodarbības gaitu tās dalībniekiem. Šādā nodarbībā iesācēji nereti cenšas turēt līdzi pieredzējušākiem grupas dalībniekiem, bet atcerieties: pildiet vingrojumus, nepārslogojot sevi. Rezultāts būs labāks, ja strādāsiet atbilstoši sagatavotībai. kādā esat, nevis vēlaties būt.

2. JEB VIDĒJAIS LĪMENIS

Pasniedzējs strādā augstākā fiziskā un psiholoģiskā Bmeni. piedāvājot sarežģītākas āsanas, saules sveicināšanas variācijas, apvērstās pozas un atliekšanos Šādas nodarbības nav piemērotas iesācējiem, jo dažu pozu izpildīšanai ir nepieciešamas noteiktas zināšanas.

3. JEB AUGSTĀKAIS LĪMENIS

Sarežģītas nodarbības pieredzējušiem ar labām zināšanām un prasmēm āsanās un elpošanā. 3. līmeņa aštāngas nodarbībās ir būtiski būt zinošam par pirmajiem aštāngas līmeņiem.

Nesteidzieties pāriet uz šī līmeņa nodarbībām. Būt augstākā līmeņa jogam nenozīmē tikai apgūt sarežģītas pozas, lai gan tas ir aizraujoši un var labvēlīgi ietekmēt veselību. Šeit būtisks ir arī augsts apziņas līmenis, kas nepieciešams nodarbībā. Ja pēc ilgiem pūliņiem, jums beidzot izdodas piejaucēt sarežģītu pozu, tas patiešām ir progress, bet nākamais uzdevums ir panākt, lai šī poza padodas tikpat viegli, ar tikpat vienmērīgu un stabilu elpu kā vienkāršākās pozas. Tieši šādi āsana pārvēršas jogā tās tradicionālajā miera meklējumu izpratnē.

Viktorija Vudhola grāmatas “Joga ikvienam” fragmenti

No posts found.