Aštanga jogas īss apraksts + video ar Šrī K. Patabhi Džoiss

Aštanga joga ir fiziski sarežģīts, plūstošs jogas veids, kurā vajadzīga fiziskā sagatavotība un gatavība pamatīgi izsvīst. Pozas tiek turētas samērā neilgi un veiktas secīgi. Tās uzsvars ir uz slēdzenēm jeb slēdzējpozām (bandhas), skatiena koncentrēšanu (drsti) un spēcīgu elpu (udžaji).

Šī jogas veida nosaukums aizgūts no astoņu pakāpju filozofijas, ko Patandžali izklāstījis „Jogas sūtrās” (ašta nozīmē astoņi, ānga- pakāpe). Aštanga joga, kādu to zinām mūsdienās, ir pozu sistēma, ko 20.gs. 30.gados izveidoja Šrī Krišnamačarja un viņa māceklis Patabhi Džoiss. Tajā ir sešas pozu virknes, lai gan vairumā jogas nodarbību tiek mācīta tikai pirmā.

Maisori stila aštanga joga

Rīta aštangas pozu virkne, kā Šrī K. Patabhi Džoiss, aštanga jogas pamatlicējs, to mācījis Maisorā, Indijā. Jogas centros parasti no rītiem tiek piedāvātas divas līdz trīs vai četras stundas, kad varat savā ritmā, pasniedzēju uzraudzībā un vadībā veikt aštangas pirmo virkni (vai vairāk).

Šajā video, kurš uzņemts 1993.gadā Kalifornijā Šrī K. Patabhi Džoiss māca jogu saviem sešiem pieredzējušiem joga skolniekiem, tāpēc necentieties tajā redzēto atkārtot mājās. Ja šis video Jūs iedvesmo jogot, tad noteikti meklējiet sertificētu Aštamga jogas instruktoru un dariet to viņa vadībā.

No posts found.