7 smūtiju kļūdas, kas liek tev pieņemties svarā

Šķiedrvielas zināmā mērā līdzinās maģiskai svaru zaudēšanas ripiņai. Šķiedrvielas ir tas, ka piepilda tevi un remdē tavu izsalkumu, tādējādi nodrošinot to, ka vēlāk dienas laikā tu ēdīsi mazāk. Augļi nodrošina šķiedrvielas, taču tikai tad, ja tu izvēlies pareizos.  Viens no populārākajiem augļiem, ko izmanto smūtijos ir banāns, taču puse no banāna satur tikai 1.4 gramus šķiedrvielas. Mēģini savu smūtiju pagatavot tā, lai tas saturētu vismaz 10 gramus šķiedrvielu. Lai to panāktu lieto šķiedrvielām bagātus produktus – ogas, virziņkāpostus, spinātus, avokado, kivi, bumbieri, pupiņas, linu milti, linsēklas, čia sēklas. Ieteicams lietot arī uz augu bāzes veidotus proteīna maisījumus. 

 PAR MAZ OLBALTUMVIELU

Tavs smūtijs var būt tik zaļš, cik zaļš vien iespējams, taču tas nenozīmē, ka tajā ir pietiekami daudz olbaltumvielu, lai nodrošinātu tevi ar enerģiju visas dienas garumā. Lai izvairītos no nepārvaramas vēlmes ātri atgūt enerģiju ar kalorijām bagātiem našķiem, pārliecinies, ka tavs smūtijs satur vismaz 10g olbaltumvielu. Daži lieliski olbaltumvielu avoti ir piens, sojas piens (mandeļu pienā ir maz olbaltumvielu), grieķu jogurts (tajā ir vairāk olbaltumvielu, kā parastajā jogurtā), jogurts, proteīnu pulveris, mīkstais tofu, rieksti vai riekstu sviests. 

PĀRSPĪLĒŠANA AR AUGĻIEM

Protams, krēmīgas konsistences kokteilis, kurš ir pagatavots tikai no augļiem ir veselīgāks kā virtulis pildīts ar putukrējumu, taču, lai arī augļi satur daudz šķiedrvielu un minerālvielu, tajos ir daudz cukura un kaloriju. Tāpēc, ja tu piepildi savu blenderi ar 5 dažādiem augļiem un ogām, tad beigās iegūsti dzērienu, kurā ir vairāk nekā 500 kaloriju! Tas varbūt ir veselīgi, taču nepalīdzēs tev nomest svaru. Augļos ir ļoti daudz dabīgā cukura, kuru organismam ir viegli pārstrādāt, tādējādi pēc stundas tu jau atkal būsi izsalcis. Lai no tā izvairītos, pievieno augļu  smūtijam olbaltumvielas. Pienu, sojas pienu, grieķu jogurtu, proteīna pulveri, tofu, riekstus utt.

PAPILDUS SALDINĀTĀJI

Viena ēdamkarote medus vai kļavu sīrupa papildinās tavu smūtiju ne tikai ar saldu garšu, bet arī ar papildus 60 kalorijām. Un tas nebūt nav nepieciešams, ja tavā kokteilī ir pietiekami daudz dabīgā cukura saturošu augļu.  Tāpēc izvairies no papildus cukura un eksperimentē ar bezgaršas jogurtu un nesaldinātu sojas un mandeļu pienu. Mēģini atradināt sevi no saldās garšas un ar laiku tu iemācīsies izbaudīt arī citas garšas.

LABA DAUDZ NEVAJAG

Diemžēl veselīgs nenozīmē mazkaloriju. Noteikti produkti, tādi kā avokado, dateles, rieksti, riekstu sviesti, pilnpiena jogurts, saldināts piens, svaigi spiestas sulas, auzu pārslas un pat tādi augļi kā āboli, bumbieri, mango, ķirši un banāni var kopā savākt vairākus simtus kaloriju dienā. Taču tas nenozīmē, ka tev jāizslēdz šie produkti no savas ēdienkartes. Ja vēlies samazināt svaru, samazini šo produktu daudzumu vienā ēdienreizē.

PILNS LĪDZ AUGŠAI

Ja tev ir diezgan ietilpīgs blenderis, tad ir pavisam vienkārši tajā likt iekšā dažādus veselīgus produktus, līdz tas ir pilns līdz malai. Un kāpēc gan ne, ja tajā liekam tikai veselīgos produktus? Tā mums šķiet, bet tomēr, vai mums ir nepieciešams smūtijs, kurš satur 600 kaloriju? Ja tu vēlies nepalielināt savu svaru, tad pieturies pie smūtijiem, kuri nepārsniedz 300 kalorijas.

SMŪTIJS = NAŠĶIS?

Olbaltumvielas un ogļhidrāti ir ļoti nepieciešami tavam ķermenim pēc kārtīgas fiziskas slodzes. Taču našķim vai uzkodai starp ēdienreizēm nevajadzētu saturēt vairāk nekā 150 kalorijas, kamēr parasti smūtijos ir ap 300 kaloriju. Tāpēc, ja izvēlies smūtiju nevis kā ēdienreizi, bet našķi, tad samazini tā daudzumu uz pusi.

Autore: Džennija Šugara

No posts found.