Šrī Juktešvars

Šri Juktešvara, arī pazīstams kā Šri Juktešvara Giri, bija indiešu svētais un jogī, kas dzīvoja 19. un 20. gadsimta mijā. Viņš ir pazīstams ar savu filozofiju un mācību par “krija jogu” un devīgu dzīvi. Šeit ir dažas galvenās atziņas no Šri Juktešvara mācībām:

  1. Krija Joga: Šri Juktešvara ieviesa krija jogu kā ceļu uz garīgo attīstību. Krija joga ir īpašs jogas veids, kas ietver specifiskus fiziskus un elpošanas vingrinājumus, lai palīdzētu sasniegt garīgo atmodu.
  2. Dieviska apziņa: Viņa mācībās centrālā nozīme bija dieviskās apziņas sasniegšana. Viņš skaidroja, ka cilvēkiem ir iespēja sasniegt vienotību ar Dievu caur intensīvu garīgu praksi un atzīšanu.
  3. Trimandala mācība: Šri Juktešvara skatījās uz cilvēka eksistenci kā trimandalu, trīs aspektu apvienojumu – fizisko, garīgo un enerģētisko. Viņš mācīja par nepieciešamību saskaņot šos trīs aspektus, lai sasniegtu pilnīgu dzīvi.
  4. Devīgā dzīve: Šri Juktešvara uzsvera devīgas dzīves nozīmi, kas ietver pašaizliedzību, dievisku mīlestību un kalpošanu citiem. Viņš uzskatīja, ka šāda dzīvesveida praktizēšana veicina garīgo attīstību un vienotību ar Dievu.
  5. Guru mācība: Kā daudzi citi indiešu jogi, arī Šri Juktešvara uzsvera guru nozīmi dzīvē. Viņš skatījās uz guru kā garīgo ceļvedi un iedvesmas avotu, kas palīdz savu skolnieku attīstīt garīgo izpratni.

Šri Juktešvara ietekmēja daudzus cilvēkus ar savu mācību, un viņa mantojums turpina dzīvot gan indiešu jogas tradīcijā, gan arī starptautiski.

Attēls: wiki

No posts found.